Gränskontrollerna är verkligen obefintliga – varför har vi dem?

Idag var jag i Köpenhamn med barnen tillsammans med några släktingar och när vi skulle åka hem kom de på att de glömt sina pass hemma. Den vuxne hade ID-kort, men barnen hade inget som kunde bekräfta deras identitet. Jag kände därför en viss oro när vi skulle åka tillbaka till Sverige och jag rekommenderade att de skulle välja ytterfilen eftersom den enligt min erfarenhet nästan aldrig brukar kontrolleras.

När vi väl närmade oss kontrollen valde jag ytterfilen som i vanlig ordning var tom, medan släktingarna i all hast tog en av de andra med kontroller. De kom dock igenom utan problem och sedan visade det sig att gränsvakten inte hade frågat om pass överhuvudtaget, han tittade inte ens vilka som satt i baksätet, däremot var han väldigt intresserad av deras bil eftersom den var helt ny (företagsbil).

Det tragikomiska i det hela är att jag tidigare under dagen hade blivit visad det mycket rymliga bagageutrymmet där det även fanns en lucka man kunde öppna som avslöjade ännu ett utrymme stort nog för två barn eller en vuxen att krypa ned i. Således hade de lätt kunnat smuggla människor utan att någon hade märkt något eller varför inte droger och vapen.

Jag noterade att de stannat en bil som fick visa pass och det var muslimer i den eftersom kvinnan som körde hade slöja på sig. Om jag var smugglare hade jag sett till att den som kör samt passagerare var så neutrala som möjligt för att inte väcka uppseende, så självklart har man ingen som uppenbarligen är muslim eller kör en suspekt bil som drar ögonen till sig.

För varje gång jag åker fram och tillbaka över bron blir det mer och mer uppenbart att gränskontrollerna är obefintliga samt att man på grund av resursbrist misslyckas med att upprätthålla säkerheten vid den gräns där det smugglas in precis allt som vi inte vill ha mer av i landet. Det är rent bedrövligt!

Varför har vi dessa så kallade gränskontroller egentligen när det bara är ett spel för gallerierna som kostar onödiga pengar? Pass kontrolleras knappt och man vinkar igenom många bilar utan någon som helst aning om vilka de är eller vad de har i bilen. Lägg ner det helt istället och låt det vara öppna gränser även på pappret!

Den naturliga frågan blir återigen – vad f*n får vi för pengarna? Vi har ett av de högsta skattetrycken i världen men vi kan ändå inte upprätthålla säkerheten vid våra yttre gränser, vi kan inte stävja den grova kriminaliteten, vi kan inte skydda kvinnor och flickor från våldtäktsepidemin, vi har ingen kontroll på alla radikala islamister och andra extremister som befinner sig i landet, vi klarar inte av att kasta ut de över 100.000 illegala migranter som befinner sig i landet, vi har polisbrist och vårdpersonalbrist, skolklasserna är för stora och lärarna för få samt eleverna presterar för dåligt, våra äldre har knappt råd med mat för dagen, vi har bostadsbrist och det finns inga pengar till kommunerna runt om i landet förutom när det handlar om migranter och dessutom har radikal islam slagit sina smutsiga lovar runt landet med allt vad det innebär.

Det finns dock outtömliga resurser till migranter och deras anhöriga, såväl som till politikernas feta löner samt många förmåner. Ändå tiger svenska folket still!

#onlyinsweden

door

Annonser

3 reaktioner till “Gränskontrollerna är verkligen obefintliga – varför har vi dem?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s