Mycket pekar på att den kemiska attacken i den syriska staden Douma förra året iscensatts!

Förra året skrev jag om hur nobelpriskandidaten Vita hjälmarna i Syrien iscensatt kemiska attacker ”utförda” av Assad-regimen och nu kommer ytterligare bevis, efter att BBC-producenten Riam Dilati är övertygad om att scenerna från ett sjukhus i den syriska staden Douma förra året, som visar barn som lider efter en attack med kemikalier, var iscensatt. Han säger att Assad utförde en attack mot staden, men att kemiska vapen inte använts.

Känslofyllda scener med civila som fick vård, inklusive gråtande och halvnakna barn som höll på att kvävas, kablades ut i världen av mainstream media i april förra året med rubriker om att ”ännu en kemisk attack utförts av Assad-regimen i Douma”.

Några av rapporterna kom från de kontroversiella Vita hjälmarna, som påstod att ett stort antal människor hade dödats och skadats. Många medier snappade upp bilderna från sjukhuset i Douma, där människor vårdades efter ”giftattacken”.

Denna attack var tillräcklig för att ett extrainkallat FN-möte skulle besluta om att en USA-ledd koalition skulle låta det regna dussintals missiler över Damaskus och andra områden.

Journalisten Riam Dalati har länge rapporterat för BBC från Mellanöstern och han försökte se mellan dimridåerna för att ta reda på vad som egentligen hände. Dalati menar att en attack utfördes, men att Sarin-gas inte användes. Han säger att den islamistiska gruppen Jaysh al-Islam, som kämpade mot den syriska armén, styrde Douma och hade staden i ett järngrepp, varför de lätt fick aktivister, läkare och volontärer att ställa upp.

Dalatis avslöjande hade kunnat vara en nyhetsbomb, men istället har det mötts med öronbedövande medietystnad och hans arbetsgivare distanserar sig från Dalatis uppgifter. BBC har officiellt uttalat att Dalati enbart uttryckt sina personliga åsikter.

Dalati har senare kritiserat mediernas agerande på Twitter.

Dalati är dock inte ensam om sitt ställningstagande – den brittiska reportern Robert Fisk ifrågasätter också den ”kemiska attacken”. Likt Dalati menar han att en attack skedde, men ingen gasattack där människor led av syrebrist. Vittnen till den ”kemiska attacken” har efteråt sagt till internationella utredare att historien var påhittad.

Tyvärr så presenteras ofta en tillrättalagd bild för Väst enligt en viss agenda, så vad som är sant eller falskt när det gäller de otaliga krigen och konflikterna världen över är det bara huvudaktörerna själva som vet. Detsamma gäller klimathotet skulle jag vilja påstå. Vi är lättstyrda marionetter som styrs i en viss riktning, medan någon skor sig rejält på allt elände!

dusch.jpg
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s