2015 lämnade tre skolflickor England för att ansluta sig till IS – nu är en av dem gravid och vill återvända ”hem”, trots att hon inte ångrar något samt anser att det är ok att halshugga otrogna!

Just nu rapporteras det mycket i internationell media om alla kvinnor och barn från IS som samlas upp i läger samt kräver att få komma ”hem” igen. De olika europeiska ländernas inställning varierar, men ingen har än så länge agerat. Det verkar som de flesta utländska IS-rekryterna börjar dra öronen åt sig ju mer IS tappar mark.

I England blev det stora rubriker när tre skolflickor, 15 respektive 16 år, lämnade landet för att ansluta sig till IS år 2015. De hade sagt till sina föräldrar att de bara skulle gå ut en stund. Dessa har nu spårats upp i Syrien.

Shamima Begum, nu 19 år, säger att hon har flytt från jihadisternas sista fäste i Baghuz i östra Syrien, eftersom hon var trött på livet på ett slagfält och var rädd för att hennes ofödda barn skulle dö.
-”Jag var svag. Jag kunde inte stå ut med lidandet och svårigheterna som det innebär att stanna på slagfältet, men jag var även rädd att barnet som jag snart ska föda skulle dö likt mina andra barn gjort om jag hade stannat. Så jag flydde från kalifatet och nu vill jag bara komma hem till Storbritannien för att föda mitt barn. Jag gör allt som krävs av mig bara jag får komma hem och leva i stillhet med mitt barn. Jag ångrar inte att jag kom hit, men det var så mycket förtryck och korruption i kalifatet att jag anser att de inte hade förtjänat en seger.”

Begum gifte sig med en holländsk konvertit tre veckor efter att hon anlände till Raqqa 2015. Hon säger att livet där växlade mellan normalt och grymheter samt tillade att synen av ett avhugget huvud inte har stört henne.
-”För det mesta var det ett normalt liv i Raqqa, ibland fällde man bomber och sådant, men när jag för första gången såg ett avhugget huvud i en soptunna så störde det mig inte alls. Det kom från en motståndare, en fiende till islam.”

Även de andra två flickorna gifte sig med IS-krigare, men en av dem, Sultana, dog 2016 i ett luftangrepp i Raqqa.

Advokaten som företrädde Begums familj, menar att hon ska få tillåtelse att återvända till England och att hon ska behandlas som ett ”offer” som lidit mycket samt genomgått ett trauma, så länge man inte lägger fram några bevis för att hon har begått några brott.

För brittiska myndigheter är det en mardröm att hantera alla som flytt från IS-kontrollerat territorium och man är väldigt tydlig med att de som varit inblandade krig och terrorism inte ska få återvända.

I Begums fall är det lite svårare, eftersom hon är gravid och man har svårt att bedöma om hon utgör en säkerhetsrisk för landet. Den närmaste tiden ska den brittiska underrättelsetjänsten tillsammans med polis som arbetar med terrorismbekämpning utreda ärendet närmare.

För mig personligen har jag svårt att känna sympati för alla dessa landsförrädare som nu vill återvända ”hem” och ta del av det samhälle som de tidigare vänt ryggen. Varför ska vi ställa upp med pengar, stöd och resurser så att de ska få ett bekvämt liv nu när det inte är så roligt längre? En person som inte ångrar att man reste och anslöt sig till IS samt inte blir upprörd över människors avhuggna huvuden eftersom de är ”fiender till islam”, är inte medborgare som jag vill ha i ett demokratiskt och fritt samhälle. Uppenbarligen hyser dessa individer extrema åsikter och i Begums fall lär det föras över till barnet som kommer skolas in i hatet mot ”otrogna”.

Meanwhile in Sweden… ja vad händer egentligen i Sverige? Det är väldigt tyst om återvändare av någon anledning – just det, jag glömde att dessa personer ska föras ut i svenska samhället och att man inte vill peka ut deras identitet inför allmänheten. Lite terapi, handhjärtan, bidrag, bostad, arbete/studier och körkort fixar allt! Ingen behöver bekymra sig om att det är tickande bomber som vandrar runt i vårt samhälle och dessutom är det vi skattebetalare som står för notan!

https://www.theguardian.com/…/london-schoolgirl-who-fled-to…

friends.jpg

Annonser

En reaktion till “2015 lämnade tre skolflickor England för att ansluta sig till IS – nu är en av dem gravid och vill återvända ”hem”, trots att hon inte ångrar något samt anser att det är ok att halshugga otrogna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s