Den rödgröna regeringen driver oss mot vår egen undergång – känslan kan liknas vid ett dåligt förhållande!

I förmiddags såg jag filmen Mamma Mia med döttrarna och det är verkligen en feelgood-movie med kärlek, skratt, sång och dans. Även om jag sett den innan så skapar den samma varma känsla inombords – tänk att få dra sig undan på en exotisk ö och bara njuta av livet som går sin gilla gång, långt borta från vår jättehög med problem. Men så fort filmen är slut och eftertexterna rullar, så räcker det att stänga av för att den hårda verkligheten skall göra sig påmind.

Jag förstår inte varför just jag ska grotta ner mig i vårt lands problem, varför kan jag inte vara som många andra som är nöjda som det är? Det ligger dessvärre inte i min natur, då jag sällan blir nöjd.

Idag fick blev jag uppvaktad av Facebook-teamet eftersom det är min 2-årsdag sedan jag gick med i denna sociala mediekanal – två år av en kamp med pennan som enda vapen, vilket dessvärre inte genererat de resultat som jag hade hoppats på politiskt sett, utan istället sitter vi här med ytterligare fyra års diktaturregim dirigerat av Socialdemokraterna.

Idag skrev någon en kommentar i en annan av mina trådar, där han berättade att han började varna människor för vad som komma skall redan på 1970-talet, men att alla bara avfärdade honom som knäpp. Han flyttade därför till USA, där han levt ett härligt liv och nu betraktar han hur Sverige gräver sin egen grav. Även om han saknar Sverige ibland så kommer han aldrig att flytta tillbaka. Det kan jag mycket väl förstå – det är väl ingen som är vid sina sinnens fulla bruk som skulle komma på tanken att lämna ett väl fungerande land för vårt kaos. Tänk så många utlandssvenskar som betraktar oss på avstånd och kliar sig i huvudet – ingen förstår vad som har hänt med vårt en gång så fina land och hur ända in i glödhet agerar våra politiker?!

Jag tycker att min relation till Sverige och våra makthavare börjar kännas som ett förhållande på dekis, när den andra har slutat lyssna och man vet att det egentligen är över även om ingen säger det högt. Fördelen med ett förhållande är dock att man själv kan styra över fortsättningen, man vet att man själv har makten att välja sitt nästa steg i livet och även sin nästa partner – men vad gäller hur landet styrs finns det ingen som helst möjlighet att påverka, inte ens genom demokratiska val.

Man kan krasst säga att Melodifestivalen och den svenska regeringen har vissa likheter – det blir sämre och sämre utbud för varje år, men återigen finns det ett val när det gäller alternativ 1 – man kan stänga av TV:n eller rösta bort de sämsta bidragen utan att det påverkar ens liv, men regeringen sitter där den sitter samtidigt som de gör allt för att demolera framtida generationers möjligheter till ett gott och tryggt liv.

Att bara vara en bricka i ett spel som måste beskåda landets förfall med bakbundna händer upplevs nästan som tortyr, men det verkar vara svenska folkets lott numera efter att folkstyre och demokrati bytts ut mot diktatur och anarki. Men skam den som ger sig – för mina barns väl och ve kommer jag kämpa till det bittra slutet, sedan är det bara att hoppas på att det finns någon liten byggsten kvar för att börja om på ny kula för framtida generationer!

say.jpg

Annonser

7 reaktioner till “Den rödgröna regeringen driver oss mot vår egen undergång – känslan kan liknas vid ett dåligt förhållande!

 1. Nej Jenny, vi är många som inte är nöjda med som det är i samhället! Men vi har ingen egen plattform eller får inget utrymme i MSM. Därför är vi tacksamma att du är en röst för oss som plågas under socialismens förtryck! Vi är också många som skulle vilja fly utomlands om de rätta förutsättningarnas funnes! Det börjar bli allt svårare att nå utanför dagens åsiktskorridor.

  Gillad av 4 personer

 2. Hej och grattis, läser alla dina inlägg. Skönt med någon som orkar skriva om det elände vi står inför och är mitt i. Idag börjar vänliga veckan, min började inte alls så bra.
  Blev sur på en vän som skickade Liljewalls konsthalls manifestation till mig. Det var en protest om 17,000 afganska ’barn’ inte fått uppehållstillstånd.
  Allvarligt vet inte vad man ska säga. Hjälp !!!

  Gillad av 2 personer

 3. Det Sverige som fanns fram till mitten av 70 talet var nog kanske det bästa som fanns. I och för sig hade nog landet redan då levt över sina tillgångar och på lånade pengar. Sedan började nedgången…..

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s