Antisemitiskt klotter på fönster till bagelcafé väcker avsky i Paris!

Antisemitiskt klotter skrivet på tyska på ett skyltfönster tillhörande ett bagelkonditori i Paris har väckt anstöt och den franska inrikesministern varnar nu för att ”den mest tragiska historiska händelsen” har glömts bort.

Som en direkt referens till Förintelsen och nazisternas ockupation av Frankrike, var ordet ”Juden”, det tyska ordet för jude, skrivet med gul färg över skyltfönstret på Bagelstein café.

Benjamin Griveaux, talesman för regeringen, beskriver handlingen som ”vidrig antisemitism i dagsljus på stadens gator” och Christophe Castaner, landets inrikesminister, postade ett fotografi på Twitter med texten ”Ett antisemitiskt märke i hjärtat av Paris… som om den mest tragiska historielektionen inte längre finns kvar i vårt medvetande.”

En av caféägarna, Gilles Abecassis, pekade på att det inte fanns några bevis för att de ”gula västarna” var inblandade.
-”De skrev med gult, men det är nog en referens till den gula Davidsstjärnan (som nazisterna tvingade judarna att bära).”

Frankrike, vars judiska befolkning uppgår till 600.000, har flest judiska invånare i världen efter Israel och USA. De senaste åren har landet dock fått mottaga anklagelser om ökad antisemitism.

År 2015 lämnade tusentals judar Frankrike efter en attack i en kosher-affär. Tre år tidigare utsattes en judisk skola för en attack som Al-Qaeda senare tog på sig skulden för. Många judar har återvänt men morden på två äldre judiska kvinnor i Paris 2017 respektive 2018, har återigen väckt oron till liv.

Samma sak ser vi i Sverige, där otryggheten för judar hela tiden ökar och den gemensamma kopplingen heter radikal islam, något som den svenska regeringen inte vill kännas vid – det är så mycket enklare att skylla allt på ”högerextrema”.

Genom den socialdemokratiska regeringens ignorans och fortsatta vurmande för islamistisk extremism spottar man på judarna, såväl som homosexuella och flickor som tvingas leva under hedersförtryck. När är det nog?

https://www.telegraph.co.uk/news/2019/02/10/outrage-anti-semitic-message-daubed-paris-bagel-shop/

seen

Annonser

En reaktion till “Antisemitiskt klotter på fönster till bagelcafé väcker avsky i Paris!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s