Sierra Leones president deklarerar att sexuellt våld mot kvinnor har blivit en nationell nödsituation samt att sexualbrott mot minderåriga ska straffas med livstids fängelse – när får vi höra något liknande från Stefan Löfvén?

Den brutala våldtäkten av en liten flicka utförd av hennes morbror, blev startpunkten för en kampanj i Sierra Leone som pressat president Julius Maada Bio att deklarera att förekomsten av sexuellt våld är att betrakta som en nationell nödsituation.

Den 5-åriga flickan har blivit förlamad från midjan och nedåt efter att hennes 28-årige släkting våldtog henne för ett år sedan och krossade hennes ryggrad. Flickans farmor kräver nu upprättelse.
-”Hon kanske aldrig kommer att kunna gå igen och jag vill ha upprättelse för vad som hände. Mannen som gjorde det här har förstört hennes liv och förtjänar att tillbringa sitt liv i fängelse.”

De senaste månaderna har aktivister kampanjat mot det sexuella våldet i landet, vilket gett resultat. Presidenten deklarerade under gårdagen att de som döms för sexuellt våld mot minderåriga ska straffas med livstids fängelse.
-”Vissa familjer praktiserar en kultur där tystnad och likgiltighet används mot sexuellt våld, vilket lämnar offren traumatiserade. Vi som nation måste stå upp och ta itu med problemen. Med den här deklarationen har jag även bestämt följande – alla kommunala sjukhus måste erbjuda gratis vård och intyg till alla som blivit offer för våldtäkt och sexuella övergrepp.”

Enligt statistik från polisen har antalet anmälda sexualbrott och våld mot kvinnor nästan dubblats det senaste året till över 8.500 fall, varav en tredjedel involverar en minderårig. Aktivister, inklusive presidentens fru Fatima Bio, menar att de verkliga siffrorna är mycket högre och att de flesta fall inte anmäls.

Könsbaserat våld har traditionellt sett ansetts vara tabu i Sierra Leone. För 12 år sedan godkände parlamentet sin första jämställdhetslag, trots 46 år av självständighet och en ständig kamp från kvinnorättsaktivistgrupper.

I december förra året, ledde presidentens fru en demonstration i huvudstaden för att skapa medvetenhet om problemet och hon lanserade även sin ”Bort med tassarna från våra flickor-kampanj” (Hands Off Our Girls) mot våldet gentemot flickor i Västafrika.

Hatten av för presidenten och hans fru som verkligen gör något för landets kvinnor!

Meanwhile in Sweden… får våldtäktsmän på sin höjd några års fängelse för våldtäkt på minderåriga, om de fälls överhuvudtaget. Vår egen statistik över sexualbrott har slagit i taket för länge sedan och antalet anmälningar samlas på hög hos polisen som inte har tillräckligt med resurser för att utreda brotten i tid. Sex års fängelse för våldtäkt på en 10-åring är tydligen nog enligt svensk standard!

När ska vi få se Stefan Löfvén deklarera att Sverige befinner sig i en nationell nödsituation på grund av det sexuella våldet mot kvinnor och börja agera på riktigt? Hur länge till ska man skylla ökningen av sexualbrott på att kvinnor blivit mer ”anmälningsbenägna”? Hur länge till tänker man skydda brottslingar genom att inte ange signalement på den eftersökta gärningsmannen, inte tro på offrens berättelser och inte utvisa icke svenska medborgare?

Regeringen Löfvén bör skämmas å det grövsta för sin ignorans gentemot kvinnor och flickor i Sverige – i mina ögon kommer de aldrig att bli en ”feministisk regering”!

https://www.aljazeera.com/news/2019/02/sierra-leone-president-declares-rape-national-emergency-190208145036124.html

sierra leone.jpg
Annonser

7 reaktioner till “Sierra Leones president deklarerar att sexuellt våld mot kvinnor har blivit en nationell nödsituation samt att sexualbrott mot minderåriga ska straffas med livstids fängelse – när får vi höra något liknande från Stefan Löfvén?

 1. Angående detta och mitt tidigare inlägg för några månader sedan med slogans som kunde tryckas på tröjor och Tshirts.
  ”Sverige landet där det är mer synd om förövaren än om offret”

  I det här fallet tror jag det blir svårt och kommer att dröja länge, fast man kan ha fel. Hela tanken och systemet under flera regeringar har byggts upp på tankar känslor och knappast fakta.
  Minns fallet med den rullstolsbundna på Gotland som ett tydligt exempel. Skulle Stefan kritisera sig själv och den förda politiken? I have a dream.

  Gillad av 1 person

 2. Det finns till och med stora inslag av förnekelse från regeringen i det här. Minns en intervju från GS där de pratade med Margot Wallström, våldtäkt hade använts som ja något politiskt. Att männen i vissa länder med krig inte kunde skydda sina kvinnor, men det gällde ABSOLUT INTE I SVERIGE. Nej nej det var bara påhittat, hon skrattade till och med . Nej allt berodde på ökad anmälningsbenägenhet e dylikt.
  Vid intresse kanske jag kan hitta intervjun.
  Tack för dina skriverier.

  Här är en annan färsk länk.

  Gillad av 1 person

 3. Reblogga detta på Micaels Lidéns Blog och kommenterade:
  Att Stefan Löfven ställer sig upp för kvinnorna i Sverige på riktigt och menar det för att sen införa åtgärder mot detta gigantiska och ökande problem i Sverige, kommer alldrig hända. Den ryggraden finns varken i honom eller i Morgan Johanssons eller för den del i resten av regeringens intresse. Hur ”feministisk” den än kallar sig.

  Gillad av 1 person

 4. Det här är tungt att se och förstå .
  En Kenny Korén skrev någon komentar en bra bit ner som beskriver situationen.
  Men jag tror inte att alla som kommer är, ja otrevliga. Däremot flyktingpolitiken har sina brister.

  Gilla

 5. Lövfén?? Det fordras en fungerande hjärna, att känna till begreppet moral och att arbeta för svenskarna och Sverige. Löfven uppfyller inget av kraven. Minns IKEA- morden?? Löfvén sade inte ett enda beklagande ord eller kritiserade vare sig afrikanen eller Migrationsverket som indirekt ioorsakade morden. Juden Löfvén jobbar inte för Sverige och svenskarna. Han jobbar åt den judiska Bilderberggruppen. Minns det löjliga svenskföraktade jippot ”Tillsammans” när juden Löfven ställde upp jag tror det var 100 kolsvarta afrikaner på scenen?? Han ville visa sitt hån och förakt för svenskarna.

  Gilla

 6. Sweden is hard to figure. From America, I ask: Why did Sweden opt for immigration of/by peoples that are incapable of assimilating to Western society? The same could be asked for the remainder of Europe.

  The threat to Europe is not from the East today, it is from the south.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s