Sverige drar in på den sektor som man egentligen måste satsa mest på och biter därmed sig själv i svansen!

Jag har skrivit flera inlägg den sista tiden om hur besparingskraven i de flesta av landets kommuner drabbar skolan som måste spara otaliga miljoner, men det är inte bara obildade elever och fortsatta fallande PISA-resultat som blir effekten, det är nämligen i skolan som man måste sätta in förebyggande åtgärder för att komma åt den växande kriminaliteten i landet – en av de största utmaningarna som Sverige står inför förutom migrationen.

Kriminella gäng är vanligt förekommande i våra utsatta områden från norr till söder, där många första- och andragenerationsinvandrare bor och utanförskapet ger i sin tur näring till det skadliga ”vi och dem-tänket”. Många barn i utsatta områden ser dessutom hur deras föräldrar kämpar mot diskriminering och stängda dörrar på arbetsmarknaden, vilket gör dem till ett lätt byte för kriminella gäng som rekryterar redan på mellanstadiet med löften om ”brödraskap, pengar och brudar”.

Det är här som samhället måste göra en insats för att komma åt kriminell grooming, till exempel genom att utbilda barnen i varför gänglivet inte är värt att satsa på och att bjuda in före detta kriminella till skolorna är en bra början, men även se till att man är fullbemannade med flera lärare i stora klasser samt specialpedagoger till dem som behöver extra stöd.

Det säger sig självt att detta inte kommer att ske när kommunerna måste dra åt svångremmen. I till exempel Örebro ska man spara 100 miljoner kr (jag har fortfarande inte smält den siffran) och staden har redan problem med både kriminella gäng samt radikal islam. Liknande problem ser vi i många större svenska städer.

Allt börjar och slutar med skolan – det är dit vi måste rikta resurserna och insatserna för att stävja kriminaliteten i sin linda, men det man gör nu är bara att skjuta problemet framför sig och skapa en tickande bomb som kommer att explodera i vårt ansikte en vacker dag.

Både polisen och Säpo har tappat kontrollen, varför det vore på tiden att regeringen ser till att man kan återtaga kontrollen istället för att bara skära i kostnader som drabbar samhället ännu hårdare, men i vanlig ordning fortsätter man att intala sig själva att poliser kommer att vilja fortsätta riskera sina liv i en mycket hård arbetsmiljö för en undermålig lön.

Självklart kan inte skolan ta hela ansvaret för den grova kriminalitetens framfart i samhället, det behövs även rejäla insatser från polisen, socialtjänsten och rättsväsendet samt så klart lagstiftare som måste få ändan ur vagnen genom att se till att genomföra de lagändringar som krävs istället för att bara prata om vad man vill göra. Men skolan spelar en viktig roll och om man inte lyckas fånga upp de individer som är på glid redan i unga år så kommer vi bara att spä på problemen och bita oss själva i svansen

Det krävs inte särskilt mycket hjärnkapacitet för att förstå att man drar in på allt utom migration i Sverige – trots att det är den största utgiftsposten och att det är medborgarna samt deras avkommor som drabbas hårdast , men ändå accepterar svenska folket detta utan några större protester. Det är synd att svenskar i allmänhet är så ointresserade och oengagerade att man lyckas blunda för det som händer med vårt land. Det är uppenbart att de styrande politikerna inte är ute efter att rädda Sverige och dess invånare från undergång, utan tvärtom ser de till att slå in de sista spikarna i kistan.

Jag undrar hur alla barnfamiljer resonerar – eller tänker de bara på vilken dipp man ska välja till chipsen vid nästa deltävling i Melodifestivalen? Vart ska barnen bo när de blir stora – bostadsbristen är redan nu ett faktum, hur ska de skydda sig själva i ett samhälle byggt på våld och anarki samt hur ska de lyckas få ett bra jobb när de saknar adekvat utbildning – särskilt utomlands där konkurrensen är stenhård? Det är bara ett axplock av relevanta frågor som borde surra i vårdnadshavares huvuden.

Hade det varit lite tåga i oss så hade föräldrar organiserat sig och marscherat på gatorna från norr till söder under parollen ”SLUTA DRA NED PÅ SKOLAN OCH VÄLFÄRDEN – BÖRJA SPARA PÅ MIGRATIONEN” och ”TÄNK OM – VÅRA BARN FÖRTJÄNAR BÄTTRE”, eller något annat klatschigt. Jag är tämligen övertygad om att vi är rätt ensamma i världen om att låta oss bli så överkörda av ett lands makthavare som nu sker – det är mycket beklagligt!

politicians

5 reaktioner till “Sverige drar in på den sektor som man egentligen måste satsa mest på och biter därmed sig själv i svansen!

 1. Inte konstigt…
  Se befolkningen som närande och tärande….
  närande är de som jobbar och betalar skatt
  tärande är
  — barn
  — äldre
  inget fel att låta de som skall bära samhället få en god start
  iinte fel att låta de som betalat för samhällskontraktet få ett gott slut
  MEN
  sedan tillkommer det en stor grupp tärande som av någon anledning inte skall som inrikes påbrå sköta detta inom gruppen….. utan det kostar mer än det ger….
  osså säljer man dett med det Freudianska att vi skall rädda såväl pensioner som pensionärer…
  OKK etablissemanget
  – håller nere pensioner
  – ökar avgifter
  – beskattar pensionärer 10%-enheter mer
  kanske det jäser i denna grupp så vad göra?
  – ge sig på barnen naturligtvis….

  OKK det senaste HÖJ PENSIONSÅLDERN ihop med att insticksjobb och allehanda subventionerade jobb fylls kvoterat så att säga en något förbättrad statistik på effektivitetens bekostnad…..

  Inte underligt att väljare söker andra lösningar/partier än de PK…..
  för de 7 är till försvinnande lika fast de sjunger lite olika meloder…

  Nu kallas detta Global Compact

  Gillad av 1 person

 2. Tur att du Jenny är så duktig att formulera vad jag tror många miljoner människor tänker.
  Svenska politiker bryr sig inte om Sverige och svenska folket. Terrorister, mördare och alla andra människor utan något vett i huvudet. Är mer än välkomna.
  Tror faktiskt att politikerna är köpta av det muslimska brödraskapet. För annars kan nog ingen normal människa förklara deras sjuka beteende.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s