Klimathetsen i Sverige börjar bli smått patetisk!

Det går inte att läsa svensk mainstream media utan att mötas av rubriker om klimatet i allt från nyheter till ledare. Man behöver inte scrolla särskilt långt innan medias favoritobjekt ”aktivist-Greta” dyker upp och vikten av att vi agerar NU basuneras ut från alla håll, medan såväl politiker som professionella tyckare anser att vi ska skämmas. Läser man däremot internationell media så lyser denna klimathysteri med sin frånvaro i huvudrubrikerna från tidningar världen över.

Att tända eldar för att få bort fokus från ett lands riktiga problem är en välkänd och beprövad metod, vilket är precis vad som sker nu. Sverige blöder ymnigt, medborgarna är missnöjda och otryggheten har aldrig varit större, men istället för att fokusera på orsak och verkan samt ställa ansvariga ministrar mot väggen, målar man istället upp klimathotet som det problem som vi måste ta på störst allvar – helst redan igår.

Jag hoppas att fler än jag ser igenom dimridåerna som media använder för att indoktrinera befolkningen. Klimatet och miljön är ett internationellt problem som alla länder måste arbeta aktivt med, men det är INTE Sveriges största problem just nu! För att kunna ta itu med miljöarbetet så måste vi först få landet på rätt köl och sätta fokus på rätt saker.

Bevare oss väl för statsstyrd skräckpropaganda som stjälper mer än det hjälper!

huxley.jpg

Annonser

4 reaktioner till “Klimathetsen i Sverige börjar bli smått patetisk!

  1. Att ställa om fokus från flyktingfrågor till klimat gick väldigt snabbt. Jag minns inte exakt när men jag reagerade på att någon (Miljöpartiet, Malena Ernman eller vem?) uttalade att nu skulle man fokusera på klimathotet istället. Jag antog att det berodde på att t.o.m gammelmedierna hade sporadiskt börja rapportera om sådant som vi annars bara kunde hitta i s.k. alternativmedier. Har försökt leta efter var jag såg det där först. Hittade en artikel i DI från april 2017 vilket känns som i tidigaste laget. https://www.di.se/nyheter/mp-ska-vara-ett-miljoparti/ Fortsätter leta på google. Någonstans finns ”the tipping point”.

    Gilla

  2. Det har rest en delegation med skolelever från Schweiz till Greta för att hon ska skriva under ett slags upprop. Eleverna har rest 52 timmar med tåg. Hysterin sprider sig. Det är helt enkelt skrämmande hur lättlurade folk är, speciellt unga.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s