Brasiliansk politiker framträder halvnaken i parlamentet – kommer att stämma alla som skrivit nedsättande kommentarer om henne på nätet!

Politiker döms normalt sett för vad de uträttar snarare än vad de har på sig, men i Brasilien har en lagstiftare skapat uppmärksamhet efter att ha burit en mycket avslöjande klänning första dagen i den politiska församlingen.
 
Ana Paula da Silva, lokalt känd som Paulinha, hade tidigare suttit som borgmästare i två mandatperioder innan hon blev invald i den brasilianska staten Santa Catarinas lagstiftande församling i oktober. Hon blev dock känd för en större publik i januari, efter att bilder från församlingens öppnande blev virala. Den iögonfallande röda utstyrseln som hon bar blev direkt ett samtalsämne online och många ifrågasatte om det var rätt ställe att bära klädseln. Andra var snabba med att prisa Paulinhas klädval och menade att det är politikerns karaktär som räknas. Vissa skämtade och menade att hon skulle gå på klubb efteråt. Några gick dock över gränsen genom att kalla henne en ”representant för prostituerade” och vissa drog paralleller till våldtäkt.
 
Paulinha slog tillbaka i måndags och meddelade att hennes team hade gjort kopior av alla förnedrande kommentarer och att hon kommer att stämma alla som attackerat henne online för hennes klädval. Bland annat ska en polischef ligga pyrt till efter sin kommentar. All kompensation som hon får kommer att skänkas till välgörande ändamål för misshandlade kvinnor.
 
Paulinha säger själv att hon trodde att människor skulle prata om hennes röda klänning, men att det enda man pratar om är hennes klyfta.
-”Sättet som jag väljer att klä mig på är mitt problem. Kvinnor har bröst och jag har alltid haft stora bröst. Jag har alltid varit så och jag blir inte en annan kvinna bara för att jag blivit invald i församlingen. Budskapet har sänts ut. Kvinnor finns i politiken och samhället måste vänja sig vid det. Det finns mycket viktigare saker för den lagstiftande församlingen att diskutera.”
 
Visst har hon rätt i sak – det är det som politikerna uträttar som räknas och inte deras utseende och kläder, men jag personligen har lite svårt att acceptera hennes klädval. Inne i artikeln ser man bilder där hon tagit av sig kavajen när hon håller ett anförande och det är tveksamt om det ens kan kallas en klänning. 
 
Det är synd att kvinnor för det mesta måste anspela på sin sexualitet och sitt utseende istället för att lyfta fram sitt intellekt. Jag respekterar givetvis hennes klädval, även om jag aldrig skulle komma på tanken att klä mig på det sättet om jag skulle framträda inför många människor och ville bli tagen på allvar, men hon har väl sina skäl. 
 
kavaj
Annonser

3 reaktioner till “Brasiliansk politiker framträder halvnaken i parlamentet – kommer att stämma alla som skrivit nedsättande kommentarer om henne på nätet!

  1. Jämfört med kvinnor insvepta från topp till tå i stora tygskynken överallt i samhället och som vägrar bära annan klädsel är detta klädval en frisk fläkt. Dessutom kan Ana välja andra kläder varje dag. Det är ju helt klart vilken ideologi som förtrycker kvinnor.

    Men vem kommer ihåg bilden på Gudrun Schyman med uppknäppt blus som gullade med vuxna afganbarn under deras protest innan afganamnestin avkunnades? Schyman har däremot ingen självkritik.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s