Politiskt beslut i Ystads kommun medför att köttätare diskrimineras i skolan!

I barnens skola hade de igår matråd och eleverna fick rösta fram maträtter till en önskevecka. En av rätterna som röstades fram var märkligt nog vegetarisk schnitzel, vilket mina barn inte tycker är särskilt gott.

Jag pratade nu på morgonen med kokerskan som är ansvarig för matbespisningen och frågade om det även skulle finnas ett alternativ för de som är köttätare, men det skulle det inte på grund av ett politiskt beslut. Visserligen hamnade inte den rätten på menyn för önskeveckan, men det är en återkommande rätt som många andra vego-rätter.

I Skurups kommun (grannkommunen) har politikerna bestämt att det alltid ska finnas kött och vegetariskt alternativ, men inte i Ystads kommun, där har politikerna istället beslutat att det bara ska vara vegetariskt på menyn minst en gång i veckan.

Detta gör mig upprörd och jag tycker det är diskriminerande mot oss köttätare. Man tillmötesgår hela tiden vegetarianer, men tvärtom är det tydligen irrelevant med den köttätande andelen elever, trots att barnen är i växande ålder och behöver mat från hela kostcirkeln.

Det kallas klimatsmart, men jag skulle gärna vilja höra motiveringen till att det är billigare och bättre för klimatet att importera grönsaker än att köpa in lokalproducerat kött och samtidigt stödja bönderna!

Jag skrev i slutet av förra året ett medborgarförslag om skolmaten till kommunfullmäktige i Ystad, men det ligger troligen och samlar damm i någon oprioriterad hög.

Jag anser att kommunen genom denna diskriminering av icke-vegetarianer bidrager till att många elever inte kan äta sig mätta, trots att vi betalar för skolmaten – bedrövligt!

20190207_094036.jpg

4 reaktioner till “Politiskt beslut i Ystads kommun medför att köttätare diskrimineras i skolan!

  1. En köttätare är verkligen flexibel i sin inställning eftersom vederbörande äter kött (naturligtvis) men också grönsaker. Med andra ord öppen för nya impulser. Försök att få en vegetarian eller vegan att äta kött då och då…. Vegetarianer och veganer är som vänsterblivna.

    Gillad av 1 person

  2. Människor är köttätare. Rotfrukter och grönsaker är ett komplement till köttet. Utan kött utvecklas inte hjärnan som den ska och vegetarianer / veganer lever inte lika länge som de som äter kött i huvudsak vilket har visats i stora statistiska undersökningar.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s