Modiga kvinnor i Sudan kämpar med risk för sina liv mot förtrycket och kräver sin frihet i stora demonstrationer, men i Sverige bejakar regeringen istället kvinnoförtrycket!

För ungefär två månader sedan började människor i Sudan att protestera på gator och torg på grund av de ökande kostnaderna för bröd. Lågkonjunktur och brist på bränsle har slagit hårt mot Sudans 40 miljoner invånare och demonstranterna kräver president Omar Al Bashirs avgång efter att han haft makten sedan 1989.

För kvinnorna har det dock inte bara handlat om brödpriset utan en kamp för kvinnors rättigheter. Kvinnorättskämpen Hala Al Karib menar att brödpriset enbart triggade igång protesterna samt att det egentligen handlar om jämställdhet, värdighet och frihet.
”-Regeringen har en islamistisk militant ideologi, vars huvudsyfte är att utesluta kvinnor från allmänna platser. I 30 år har kvinnor i Sudan kämpat mot förtrycket, så det är ingen överraskning att många kvinnor nu är ute på gatorna och protesterar. Studenter, hemmafruar och gatuförsäljare – kvinnor från alla segment av samhället deltager.”

Sudanesisk kvinnor möter otaliga hot i landet – från barnäktenskap till våld i hemmet och våldtäkt. Enligt FN gifter sig en av tre kvinnor före 18 års ålder, medan nio av tio har genomgått kvinnlig könsstympning.

Det finns få lagar i landet som skyddar kvinnor och flickor, våldtäkt inom äktenskapet och barnäktenskap anses till exempel inte vara brott i den muslimska afrikanska nationen. Islamisk lag i Sudan tillåter äktenskap för flickor som uppnått puberteten och den säger också att 10-åriga flickor kan få gifta sig om vårdnadshavaren ger sitt medgivande med ett tillstånd från en domare.

Kvinnors rättigheter i Sudan fick internationell uppmärksamhet i maj förra året när tonåringen Noura Hussein dömdes till döden för att ha mördat sin make som försökte våldtaga henne, trots att hon var ett barn som försökte försvara sig. Över 1,5 miljon människor skrev under petitionen för att låta Noura gå fri och i slutändan sänkte hennes straff till fem års fängelse.

Wini Omer, en kvinnlig sudanesisk journalist och aktivist som för närvarande bor i England, arresterades i februari förra året anklagad för prostitution för att ha haft ett möte med två män och en kvinna.
-”Dessa morallagar används för att kriminalisera kvinnor. Vi kan bli piskade eller fängslade om vi inte täcker vårt hår eller för att vi bär byxor.”

Tusentals kvinnor har dömts till piskstraff enligt kampanjgruppen ”No to Women’s Oppression Initiative” i Sudan. Landet är också ett av de handfull länder som inte har signerat konventionen för att eliminera alla former av diskriminering mot kvinnor (CEDAW).

En taleskvinna för Amnesty International i Sudan menar att Sudans styrande elit följer en mycket omodern och konservativ tolkning av islam, där man påtvingar en mycket strikt version av Sharia som ger mycket hårda straff – särskilt mot kvinnor.
-”Regeringen är väldigt tveksam till att signera CEDAW eftersom det går emot deras ideologi, men sudanesiska kvinnor är mycket medvetna om sin roll att kämpa för förändring som vi nu ser i protesterna runt om i landet.”

Sedan den senaste demonstrationen började den 19 december har studenter, aktivister, lärare, läkare och andra hållit i princip dagliga protester runt om i landet. I vissa städer har säkerhetsstyrkor använt tårgas och skarp ammunition mot demonstranterna. Upp mot 45 personer har dödats och över 1.000 har anhållits efter sammanstötningar med polisen. Trots detta fortsätter protesterna med tusentals kvinnor som deltager från både landsbygd och stadsområden.

Kvinnor som inte kan deltaga hjälper ändå till genom att gömma människor som polisen söker efter i sina hem och far- samt mormödrar som inte kan marschera står utanför sina hem och slår på kastruller för att motivera protestanterna.

Enligt människorättsaktivister har dock svaret varit våldsamt – ett stort antal kvinnor är anhållna och kvinnliga demonstranter har blivit slagna och kallade för horor av säkerhetsstyrkorna. Man har även fått rapporter om att kvinnliga demonstranter samlats ihop i en grupp och blivit hotade med våldtäkt av regeringsstyrkor.

Kvinnliga demonstranter som Karib är dock övertygade om att protesterna kommer att fortsätta.
-”Jag är väldigt hoppfull och jag har inte varit så här hoppfull tidigare. Det är ett sådant starkt krav på förändring och som kvinnor spelar vi en väldigt stark roll i motståndet mot regimen. Det finns ingen återvändo nu.”

Wow! Hatten av för dessa starka och modiga kvinnor – må kraften vara med dem hela vägen!

Det är dock ett hån mot dessa kvinnor att länder som Sverige tillåter radikal islam och parallella samhällen med shariapoliser att breda ut sig istället för att aktivt motarbeta denna pest. När kvinnor i andra länder utsätter sig för livsfara för att kämpa för sin rättmätiga frihet, vurmar vi för slöjor, burka, barnäktenskap, kvinnlig könsstympning och jihadister, samtidigt som de så kallade feministerna är knäpptysta. Skäms Sverige och framförallt den så kallade feministiska regeringen, den sämsta regeringen genom tiderna!

http://www.jordantimes.com/news/region/‘its-about-freedom’-women-frontline-%C2%A0sudans-uprising

protest.jpg

Annonser

2 reaktioner till “Modiga kvinnor i Sudan kämpar med risk för sina liv mot förtrycket och kräver sin frihet i stora demonstrationer, men i Sverige bejakar regeringen istället kvinnoförtrycket!

  1. För (((globalisterna))) är en fanatisk religion som Islam det perfekta verktyget för att splittra ett samhälle, att skapa enklaver och parallellsamhällen med egna rättsystem och värderingar. Eftersom en av judarnas falska myter är att nationalism är det största hotet,” nationalismen orsakar krig” så är ett splittrande av nationen med fanitisk religion och massinvandring det perfekta verktyget för (((Bilderberggruppens))) korrupta köpta lakejer (((Reinfeldt))), (((Borg))), (((Lööf))) och (((Löfvén))) för att bryta sönder nationens inre sammanhållning. Det finns en klar ljusskygg agenda bakom massinvandringen. Det är INTE att utveckla Sverige, det är att FÖRSTÖRA Sverige. .

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s