Vi fortsätter snällt att betala skatt medan vården blir alltmer undermålig, vårdköerna växer och antalet vårdplatser minskar!

I kölvattnet av den destruktiva politik som förts i landet alltför länge duggar nu besparingspaketen tätt och som vanligt när man ska dra in på saker så är det alltid samma samhällsfunktioner som drabbas i kommunerna – skolan och vården.

Jag börjar tröttna rejält på att läsa om brist på personal och vårdplatser samt dessa ständiga besparingskrav som i slutändan drabbar patienterna!

Hur många partier gick inte till val på att höja vårdpersonalens löner, korta vårdköerna, öka antalet vårdplatser och investera i livsviktig medicinsk utrustning? Hur många naiva medborgare gick på dessa lögner ännu en gång?

Det spelar ingen roll vem som styr landstingen i Sverige, oavsett om det är Socialdemokraterna eller Moderaterna så kommer det ut samma floskler varje mandatperiod och av någon märklig anledning så slutar det alltid på samma sätt. Det finns gott om pengar till regiondirektören och regionrådens saftiga löner, det finns utrymme för att ha många onödiga och kostsamma möten för att alla partirepresentanter ska få lite arvode samt det är viktigt att huvudkontoret ligger på en fin adress och är presentabel. Det finns dock INGA pengar när det kommer till att anställa fler sköterskor och annan vårdpersonal för att hålla verksamheten igång – istället minskar man antalet vårdplatser och stänger avdelningar, vilket bidrager till att vårdköerna växer ännu mer, alltför många dör i väntan på vård (t.ex. inom psykiatrin och cancervården) samt att arbetsmiljön blir odräglig för de tappra som kämpar vidare för att ta hand om det ständiga flödet av patienter.

Hur kan vi tillåta att detta får fortgå år efter år? Det drabbar aldrig de som sitter högst upp och bestämmer eftersom de har flådiga privatförsäkringar och gräddfiler om de själva väl insjuknar. Det går däremot bra att leka gud med andras pengar utan att egentligen prestera. Om något uppenbarligen inte fungerar så kan man fråga sig varför man inte stöper om i grunden och försöker med något annat istället för att bara fortsätta i samma hjulspår år ut och år in? Region Skåne är ett bra exempel, där man genomfört otaliga omorganisationer utan att det ger önskat resultat.

Är det en högkvalitativ vård med fulltalig personal vi vill betala för eller överbetalda byråkrater som vänder papper?

disney

Annonser

En reaktion till “Vi fortsätter snällt att betala skatt medan vården blir alltmer undermålig, vårdköerna växer och antalet vårdplatser minskar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s