Två tonårspojkar i Tyskland avled efter att avsiktligen knuffats framför ett tåg – men har förövarnas härkomst verkligen betydelse i nyhetsrapporteringen kring händelsen?

Jag hade inte tänkt skriva om den här nyheten, men jag kan inte sluta tänka på dels det vidriga scenariot men även att man är ute efter att öka främlingsfientligheten genom att peka på förövarnas ursprung.

Händelsen utspelade sig sent i fredags kväll på tågstationen Frankenstadion i Nürnberg, där två gymnasieelever, Luca och Frederic, hade besökt ett diskotek i Nürnberg och runt midnatt tänkte de ta tåget hem till Heroldsberg (ca 11 km nordost om Nürnberg).

På tågstationen mötte de en tredje kamrat och efter det hamnade de i bråk med två andra personer – enligt polisen startade bråket på grund av en petitess som ledde till en mycket aggressiv reaktion från de två förövarna. Enligt övervakningskameror ska de två förövarna med avsikt knuffat ner de tre pojkarna på spåret eftersom tåget redan närmade sig stationen i en hastighet av 80 km/h. Eftersom det tåget normalt sett inte stannar på stationen så körde det över pojkarna i full hastighet – de hade inte en chans och avled direkt. Deras vän kunde knappt ta sig upp igen, men han klarade sig.

Pojkarnas hemstad har varit i chocktillstånd hela helgen och de 8.500 invånarna sörjer pojkarna – särskilt idrottsklubben TUSPO Heroldsberg som offren spelat i sedan de var små.

Artikeln ifråga argumenterar också kring det faktum att mainstream media utelämnat viktig information. Till exempel skriver tidningarna att offren ”föll” ned på spåret och använder termer som ”olycka” och ”tragedi”. Vidare påpekar man att media undanhåller information om att förövarna inte var ”riktiga” tyskar, utan att de har utländskt påbrå. De är födda i Tyskland men en av dem har turkiskt ursprung och den andra har albanskt samt grekiskt påbrå – i artikeln refererar man till dem som ”muslimerna” och drar paralleller till ett annat mord som skedde 2007 när en turk och en grek nästan slog ihjäl en äldre man som påpekat att det var rökförbud på tåget.

Den här händelsen med de mördade pojkarna är vidrig på alla sätt och vis, dessutom är det illa att mainstream media inte beskriver scenariot på korrekt sätt, men bortsett från det ogillar jag vinklingen starkt. Jag försvarar inte på något sätt förövarna, men jag måste ifrågasätta om deras utländska bakgrund överhuvudtaget har någon betydelse?

Dessa två var födda i Tyskland och då tycker jag inte att det finns någon anledning att dra upp deras utländska påbrå. Det är ungefär som om jag skulle åka fast för något kriminellt, ska media då skriva ”kvinna med påbrå i Ungern och Tyskland” bara för att min far är från Ungern och min mormor och morfar från Tyskland, fast jag är född här? Är man asylsökande eller precis har fått PUT så kan det finnas anledning att nämna det, men om man är född i landet ifråga är det ovidkommande enligt mitt tycke.

I Sverige pågår en debatt om att gängkriminaliteten och gruppvåldtäkterna anses vara kulturellt betingad, men där har man fakta och statistik som bevisar tesen.

Det är uppenbart att man här vill spä på hatet mot invandrare och öka polariseringen. Det här förekommer i viss media ständigt och jämt, vilket jag tycker är lite obehagligt eftersom jag vet att många tar detta till sig utan att tänka efter. Blir det tillräckligt många så är det en farlig väg vi är inne på. Faktum är att jag just nu upplever det som att hatet ökar från både höger och vänster – en mycket oroande utveckling, för vad händer när krutdurken exploderar?!

Tyvärr kan jag inte se att regeringen tar tag i det här på rätt sätt då de enbart vill lägga locket på och införa censur. Genom att förtrycka människors känslor och åsikter samt ignorera det som händer i samhället bidrager man istället till att spä på främlingsfientligheten. En mycket tragisk utveckling som ingen vet vad det kan leda till.

http://freewestmedia.com/2019/02/02/mainstream-media-covers-up-atrocious-murder-of-two-german-teenagers/

tåg

Annonser

8 reaktioner till “Två tonårspojkar i Tyskland avled efter att avsiktligen knuffats framför ett tåg – men har förövarnas härkomst verkligen betydelse i nyhetsrapporteringen kring händelsen?

 1. Jämför hur svt beskrev att de två nordiska kvinnorna som brutalt mördades i Tunisien fått ”skador på halsen”. Det är media sjäva som är orsaken till den ökande otryggheten i samhället. Respekt för sanning saknas totalt.

  Att skriva att någon har turkiskt ursprung eller är muslim är inte värre än att tala om stockholmare eller värmlänningar eller protestanter.

  Gilla

   1. Nedärvda kulturella och sociala värderingar och uppförande går inte ur med en ny födelseort eller ett nytt pass. Om jag förstått det rätt så är 2a och 3e genertionens invandrare inte mer anpassade till västerländska och civiliserade levnadssätt än 1a generationens. Även om en norrlänning är lika svensk som en östgöte är det skillnader. Precis som med utlänningar med tyska pass.

    Gilla

   2. Det är inte irrelevant. Brott som för 20 – 30 år sedan var i stort sett totalt okända i västvärlden (tvångs- och månggufte, könsstympning) har förts in med utlänningar och förs vidare i generationer som ”tradition”. I västvärlden.

    Gilla

 2. Härkomst betydelse, i min egen åsikt – ja. ”turkiskt ursprung och den andra har albanskt samt grekiskt påbrå” och ”muslimerna”. Alla immigranter, oavsett var dom är födda, har full frihet att ta steget att bli ”tyskar” närhelst dom vill, alltså att anamma tyska seder, tyska värderingar, och tyskt tänkesätt, men vissa väljer att fortsätta vara kriminella ”utlänningar”, kriminella på samma sätt som dom skulle ha setts i sina ursprungsländer. Samtidigt bör vi alltid påpeka att dessa personer på intet sätt är representativa för varken Turkiet, Albanien eller Grekland, länder som är kända för sin respekt, gästfrihet och vänlighet mot besökare och gäster. Bästa sättet är att skicka dom till de hemländer vars kriminella seder dom anammat och praktiserar och låta deras eget rättsväsende ta itu med dom på deras sätt på samma sätt som om dom utfört dådet i sina ursprungsländer. Dom må vara födda i Tyskland, men har valt att inte vara tyskar. Dom har valt att vara kriminella, och dom skulle ha setts så även i sina ursprungsländer.

  Gilla

 3. En brutal miljö fostrar brutala människor. Arkeologer finner i gamla svenska gravar skelett av misshandlade människor. Gamla tiders svenskar skulle vi ha problem med, om de kom hit med tidsmaskin.

  Utlandet är ofta brutalt. Nationer borde heta t.ex. Väst- eller Östasiatiska Skräckväldet och Nord- eller Östafrikanska Skräckväldet.

  Utlänningar är ofta lika störda, som ovannämnda gammalsvenskar. De är lika vana vid offentliga avrättningar, tortyr, krig, blodshämnd, husaga och att bränna kvinnor (med syra, ”vi” brände på bål).

  Fortfarande finns det störda etniska svenskar. De utgör x procent av befolkningen. Kostar samhället enormt. Utlänningarna från krigshärjat skräckvälde blir trots det inte alla störda, men givetvis blir lätt 5x procent störda. Kanske rent av 10x %.

  De mest störda har dessutom störst anledning fly sitt lands brutala repression och söka asyl. Kan ”vi goda” sortera ut enbart ”andra goda” bland flyktingarna? Och vore vi då goda? Är det möjligt att vara ”god” utan att det blir katastrof.

  Det kanske inte bara är en klimatkatastrof och en ekologisk katastrof med massutrotningar vi står inför. Jag vill verkligen inte ha NMR som största politiska parti. 30-talets politiska utveckling fick människor att ta livet av sig. Men jag är så gammal att det ordnar sig själv.

  Och svaret på fråga? Ja, härkomsten pekar på problemet jag beskrev. Inga problem kan lösas, om vi inte ser dem. Frågan är om det den här gången hjälper, att vi ser. Det kanske bara hjälper NMR. Pessimisten ser ingen lösning. Det kanske är åldern.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s