Historisk händelse i kvällens Superbowl när manliga cheerleaders för första gången är med och uppträder!

Halvtidsunderhållningen i kvällens Superbowl innehåller bland annat uppträdande från Maroon 5 och rapparen Travis Scott, men i år sker det även något helt nytt som kommer att skriva historia. För första gången någonsin ska nämligen två män dansa och hoppa i Superbowl.

De två professionella dansarna Quinton Peron och Napoleon Jinnies kommer från Los Angeles Rams, men det är inte första gången LA Rams bryter normer i Super Bowl-sammanhang. 1946 blev Kenny Washington den första afroamerikanske spelaren i ett NFL-lag och 2014 blev Michael Sam den första homosexuella spelaren som var öppen med sin sexualitet.

Sedan det blev klart att Person och Jinnie ska dansa som Rams cheerleaders har de också blivit hånade och kallade för diverse öknamn på sociala medier. De tar det dock med en klackspark eftersom de har så mycket stöd från sin hemstad. De hoppas nu kunna inspirera framtida manliga cheerleaders.

Peron och Jinnies medverkan kan kasta lite positivt ljus på årets arrangemang då det har varit svårt för arrangörerna att tilltala A-listnamnen för uppträdanden i halvtid – bland annat har Rihanna och Cardi B tackat nej till att uppträda på grund av protester i samband med den långa kontroversen mellan NFL och Colin Kaepernick, som år 2016 i samband med en match knäböjde under nationalsången i en protest mot rasism.

Jag ser positivt på det hela – om de är duktiga dansare så ser jag inget problem med att de deltager och livar upp showen. Jag kan dock tänka mig att vissa amerikaner har problem med att förlika sig vid tanken.

https://politiken.dk/sport/art7018197/For-første-gang-nogensinde-kommer-der-mandlige-cheerleadere-på-banen

NFL.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s