Regeringarna i Sverige och England verkar ha en sak gemensamt – man vågar inte ställa krav på religiösa grupper och kräva att lagen efterlevs!

Det är inte bara i Sverige vi har problem med att religiösa friskolor aktivt utöver segregation mellan könen, även England upplever svårigheter – särskilt när politikerna inte bryr sig om att se till att lagen efterlevs.

Den muslimska skolan Al-Hijrah i Birmingham fick i ett domslut från 2017 repressalier på grund av att man aktivt segregerade flickor och pojkar. Till exempel tilläts inte flickor att äta lunch förrän pojkarna var färdiga och det fanns även diskriminerande texter som uppmanade till våld mot kvinnor.

Skolinspektörerna konstaterar nu att skolan inte har gjort tillräckligt för att stoppa segregeringen och att problemen kvarstår. Men man känner samtidigt att man arbetar i motvind och känner sig isolerade eftersom man inte backas upp av ministrar samt att regeringen inte driver på arbetet. Man menar att detta bara är toppen på ett isberg och att det finns oräkneliga andra skolor som aktivt medverkar till segregation mellan könen. Många av dessa skolor vägrar också att ha sexualundervisning.

Även om vi dras med våra egna liknande problem i Sverige, så ligger England flera år före oss och vi borde ta lärdom av detta genom att till exempel se över lagen om religionsfrihet, förbjuda religiösa friskolor och våga sätta ned foten genom att börja ställa krav. Dessutom är det viktigt att klart och tydligt förklara vad som gäller om man väljer att bo i Sverige, där vi värdesätter jämställdhet mellan könen. Brist på information och tydliga direktiv har gett oss en hel del onödiga problem. Men för att kunna genomföra detta behövs politiker med råg i ryggen, vilket verkar vara en bristvara både i Sverige och England där regeringens ointresse lyser igenom – främst av rädsla för att stöta sig med religiösa grupper.

https://www.telegraph.co.uk/education/2019/01/30/muslim-school-will-not-allow-girls-eat-lunch-boys-have-finished/?fbclid=IwAR3tnJaINzPtDdgOJUSr0MTgVnIlzoAPR7P55nDWcpJXtqptHqODSSTAUKA

 

mod

Annonser

4 reaktioner till “Regeringarna i Sverige och England verkar ha en sak gemensamt – man vågar inte ställa krav på religiösa grupper och kräva att lagen efterlevs!

 1. Enligt mig räcker det inte med upplysning om att grundläggande rättigheter i samhället måste respekteras utan det måste genomföras sttraff i form av böter och/eller frihetsberövande.

  Gillad av 1 person

   1. Tack för ditt ja. Men det är väl en utopi med dagens islamindoktrinerade befattningshavare och lismande mediaanställda. Alla(h) komprometterande fakta göms och/eller förvrängs.

    Gilla

 2. Men det är verkligen inte svårt att fatta?!?
  Regeringarna vet exakt vad de håller på med! Det är MENINGEN att islamister ska skapa kaos, splittring och otrygghet. Vänsterpolitiker (läs globalister) och islam(ister) har en gemenskapligt fiende; OSS!!
  Oss som i vita, västerländska människor och västerländsk kultur. När man inser det, så blir det på en gång tydligt varför politikerna gör som de gör.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s