Antisemitismen breder ut sig på många håll i världen och i Australien ser man ett växande problem i Melbourne!

15-årige Elimelech och hans 14-åriga vän hade handlat i Chadstone och när de skulle bege sig hem till Caulfield i onsdags eftermiddag hamnade de av misstag på fel buss som istället gick till Oakleigh. Ombord på bussen blev de verbalt attackerade av en grupp tonåringar. En flicka i gruppen frågade vad de skulle göra om hon slet av mössan på deras huvuden och en annan person sade ”gasa judarna”. Båda pojkarna blev traumatiserade av händelsen och Elimelech som har farföräldrar som dog i Förintelsen tog mycket illa vid sig.

Elimelech försökte förklara för gruppen med hotfulla tonåringar att hans mössa kallas kippah och representerar hans judiska härkomst och tro, men detta uppmuntrade bara gängets antisemitiska kommentarer. Elimelech berättar också att han blivit trakasserad när han gått i sitt bostadsområde på väg till sabbaten.

Judiska ledare i Australien har noterat ökade antisemitiska episoder i Melbourne och även människorättsjurister ser en ökad rädsla hos Melbournes judiska befolkning, vilket särskilt ses i stadens inre östra förorter.

I måndags blev en rabbi utsatt för en verbal attack som han själv filmade, när en okänd man skrek åt honom från bilen.
”Du skulle ha dött i Auschwitz. Vill du att jag ska gå ur bilen och visa vad Hitler gjorde? Inga problem k*khuvud”.

I januari hittade man bilder med hakkors som lämnats av extremistgruppen ”Antipodean Resistance” på ett judiskt äldreboende i Caulfield, som är hem för överlevare från Förintelsen.

Antisemitismen ökar på många håll i världen just nu, inte minst i Europa och även i Sverige. Tyvärr gör inte den svenska regeringen tillräckligt för att skydda den judiska befolkningen, utan i vanlig ordning är det bara tomma ord utan någon kraft bakom – dessutom vill man inte kännas vid att antisemitism kommer från olika grupperingar och inte enbart från nazister.

https://www.theage.com.au/national/victoria/gas-the-jews-teens-yell-anti-semitic-abuse-at-boys-on-bus-20190201-p50v0d.html

anti.jpg

Annonser

4 reaktioner till “Antisemitismen breder ut sig på många håll i världen och i Australien ser man ett växande problem i Melbourne!

  1. Robert, förklara närmre!
    Jag ser upp till judar eftersom många musiker, författare och ja, intellektuella över huvud taget är judar. Frågan är om inte judar är vida mer begåvade än vi andra!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s