Generation Z – kan vi leva med att våra barn får en undermålig utbildning och vad kommer det få för konsekvenser för framtiden?

Kommuner från norr till söder skördar nu frukterna av de senaste årens oansvariga regeringspolitik och de ekonomiska problemen går inte längre att blunda för.

En sektor som drabbas särskilt verkar vara skolan och här i Skåne räcker det att titta på ett axplock för att förstå att det här är allvarligt och troligen ser problematiken likadan ut i hela landet, trots att regeringen bedyrar att Sverige ”går som tåget”.

Strax innan årsskiftet meddelade Familjenämnden i Sjöbo kommun att man måste spara flera miljoner på skolan, trots att Sjöbo redan i dag ligger lägre än genomsnittskommunen när det gäller personaltäthet i förskolan, på fritidshemmen och i grundskolan.

Tidigare i veckan meddelade Ystad kommun att man också måste spara på Ystads skolor och förskolor – närmare bestämt tio miljoner kronor.

Idag meddelade Hässleholms kommun att man måste spara in nästan 50 miljoner kronor på skolan.

Det är väl märkligt att innan valet så tävlade våra politiker om att bräcka varandra om hur mycket man skulle satsa på skolan, äldre och vården, men så fort vi hade ett valresultat drar man undan mattan från befolkningen och visar realiteten – snacka om att bli dragna vid näsan! Jan Björklund är ett praktexempel på en kvacksalvare vars parti Liberalerna bredde på rejält om hur mycket man skulle satsa på skolan, men de verkar redan överkörda av Löfvén.

Vad händer egentligen med de här generationerna av barn som kommer att få en otillräcklig utbildning tack vare för stora klasser och för få resurser? Vi har redan blivit omsprungna av länder som tidigare klassificerats som U-länder och i PISA-resultaten sjunker Sverige som en sten för varje år som går.

Det här drabbar alla familjer oavsett härkomst och storlek på plånboken (åtminstone de som inte kan sätta barnen på fina internatskolor), så jag är förvånad över att vi inte ser större protester, eller är det ingen som förstår vad som håller på att hända? Föräldrar i hela Sverige borde mobilisera sig och genomföra massprotester mot regeringen Löfvéns egocentriska politik som slår hårdast mot de svagaste i samhället – våra barn och äldre!

Det är väl märkligt att det hela tiden finns outtömliga ekonomiska källor att ösa över migranter och deras anhöriga, men för svenska medborgare är det kalla handen – särskilt för våra barn som ska ta över världen en dag! Det verkar inte bekomma de rödgröna centerliberalerna att vi håller på att förstöra framtiden för flera generationer framöver, det enda som är i fokus i deras värld är att hela tiden fylla på med nya migranter samt höja skattetrycket ännu mer. Det är en rent bedrövlig utveckling!

Det som gör mig mest arg är att dessa hönshjärnor till politiker har skapat den här situationen helt själva bara för att de inte har kurage nog att ta sitt ansvar och samarbeta med Sverigedemokraterna som är landets tredje största parti, men skamligt nog ignoreras. Det är så urbota dumt så det finns inte på kartan! Deras egon är viktigast av allt och deras enda drivkraft är en fet check på kontot varje månad i kombination med känslan av att vara försörjd resten av livet. De struntar fullständigt i svenska folket och deras avkommor – ju sämre kunskaper befolkningen besitter, desto mer lättstyrda är valboskapen så låt landet brinna för jösse namn!

Men alla kan pusta ut – Gyllene Tider gör i sommar ännu en avskedsturné så då har folk något viktigare att fokusera på och inom kort startar Melodifestivalen, så nu slutar vi tänka på framtida problem. Det löser sig nog – eller?!

gen z.png

4 reaktioner till “Generation Z – kan vi leva med att våra barn får en undermålig utbildning och vad kommer det få för konsekvenser för framtiden?

 1. Den väldigt insatte Tino S sa i ett program som finns på Youtube med Lotta Gröning som utfrågade att man måste satsa på skolan, det var det som var mest oroande inför framtiden . Det var lämpligt att starta något superuniversitet som Yale e dylikt.
  Sedan undrar jag vad som gäller om vissa partier lovar vissa saker men efter valet har de glömt vad de har sagt?
  När och hur kan det vara lämpligt med ett till val?

  Gilla

 2. Reblogga detta på Micaels Lidéns Blog och kommenterade:
  Det som vår pajasregering har skapat kommer troligen aldrig att kunna lösas, inte som det ser i dagsläget. Skall något förändras behövs att svenska folket reser sig och protesterar. Men som du skrivet så är mest troligt att Gyllene tider och Melodifestivalen går före, tyvärr.

  Gilla

 3. Skolan är jätteviktig om vi ska klara oss i den globala konkurrensen. I Sverige får ingen vara bättre än någon annan såvida det inte handlar om sport eller mello.
  Sen tycker jag att allt tal om medmänsklighet, gissa av vem, klingar falskt när jag tänker på gamla och svårt sjuka, ensamma kanske utan anhöriga.

  Gillad av 1 person

 4. Svensk sjukvård (skattebetalare) ska nu belastas ännu mer av utländska ”vårdbehövande” medan skolans resurser stryps. J-a idioter till beslutsfattare.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s