Våra politikers ignorans har tagit oss från demokrati till demokratur – endast folket har motgiftet, men modet och viljan saknas!

Ackompanjerad av en bild på en invandrarfamilj som står vid valurnorna, skriver riksdagen följande på sin hemsida:
”Demokrati betyder ungefär folkstyre eller folkmakt. En grundtanke med demokrati är att de allra flesta som är medborgare eller bor i ett land ska ha möjlighet att vara med och tycka till om hur landet ska styras, till exempel genom regelbundna val. En annan demokratisk grundtanke är att alla människor är lika mycket värda och ska ha samma rättigheter. I en demokrati ska man få tänka och tycka vad man vill och ha möjlighet att uttrycka sina åsikter öppet i tal eller skrift.”

Det är ju fullkomligt löjeväckande med tanke på att våra politiker helt och hållet kört över allt vad demokrati heter, så att gå till valurnorna har visat sig vara helt meningslöst! Att alla ska få tycka som man vill och uttrycka det öppet är ännu en lögn, eftersom Morgan Johansson och Stefan Löfvén är i full gång med att genom censurlagar tysta obekväma röster. Att alla är lika mycket värda är dock det största hyckleriet av dem alla när över 1 miljon väljare sätts på is samt man låter radikal islam få härja fritt i landet vilket främst drabbar muslimska kvinnor och barn, judar samt homosexuella som lämnas åt sina öden.

Det är helt befängt att ett gäng oönskade politiker återigen sitter vid maktens grytor bara för att sju partiledare är livrädda för den åttonde som vågar tänka utanför boxen. Det säger sig självt att det inte går att bygga en stabil regering baserat på rädsla och med en enda gemensam nämnare som förenar dem – oviljan att låta demokratin styra och respektera folkviljan.

Hur kan svenska folket bara sitta och acceptera att det får gå till på det här sättet? Är man handlingsförlamad och kuvad eller bara ointresserad och nöjd som det är? Jag tror på en kombination tyvärr.

Jag noterar för övrigt att Sverigedemokraternas kommunalråd i Hörby, Cecilia Bladh in Zito nu får polisbevakning efter hot. Det är okända människor som röjt runt i hennes trädgård och bland annat skickat hotfulla brev – något som pågått sedan oktober förra året.

Det skrevs i skånska tidningar för tre dagar sedan, men har inte tagits upp i riksmedia överhuvudtaget. Hade personen ifråga haft en annan partibeteckning så hade man garanterat blåst upp det i alla tidningar och samtliga partiledare hade fördömt denna förskräckliga utveckling – uppbackad av statsminister Löfvén som skulle kalla det ett hot mot demokratin. Men i Löfvéns humanitära stormakt gör man skillnad på folk och folk varje dag!

Jag spår en farlig utveckling framöver, med miljontals svenskar som oavsett partibeteckning knyter näven i fickan tills det inte går längre och vad händer då? Jag hoppas verkligen att den rödgröna centerliberala regeringen är villiga att betala priset för sin makthunger – förr eller senare kommer deras ignorans att slå tillbaka!

http://www.riksdagen.se/sv/Sa-funkar-riksdagen/Demokrati/

https://www.skd.se/…/kommunalradet-i-horby-far-bevakning-e…/

ignorance.jpg

2 reaktioner till “Våra politikers ignorans har tagit oss från demokrati till demokratur – endast folket har motgiftet, men modet och viljan saknas!

  1. Jag håller med dig på samtliga punkter Jenny. Den enda förklaringen till regeringens och Cs och Ls handlande är att deras partiledare måste ha någon sorts psykisk sjukdom. För ingen människa som fortfarande kan tänka något så när logiskt skulle bete sig på ett sådant labilt och ohederligt sätt och på samma gång hävda att dom står för demokratiska principer.

    Att det dessutom skulle vara demokrati att låta utländska medborgare rösta i vissa val i Sverige trots att dessa människor INTE är svenska medborgare är verkligen odemokratiskt. Ej att förglömma att dom har full rätt till svenska socialförmåner. Om jag förstått det hela rätt behöver inte heller personer som räknar röstsedlar vara svenska medborgare. Tala om möjligheter till otillbörlig valpåverkan serverade på ett silver fat.

    Vad i h-e har hänt med det vanliga svenska bondförnuftet som under årtionden och århundranden format det svenska samhället till ett sammanhållet land man kunde vara stolt över? Nu är den enda känslan en otrolig skam över att fortfarande ha ett svenskt pass.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s