Dubai diskriminerar transsexuella turister!

Ett homosexuellt par blev sittande på flygplatsen i Dubai i flera timmar innan de blev deporterade och enligt den österrikiske utrikesministern finns det inget liknande känt fall. Det är första gången någonsin som ett österrikiskt par med samma kön inte tillåts få komma in i ett annat land.

Madlen och Bernadette King-Halbritter som äger ett hotell i Wiener Neustadt, var ute på sin drömresa och tänkte kröna Sydafrikaresan med ett stopp i Dubai över nyår. Men istället för att skåla i champagne vid tolvslaget i Burj al Arab, blev de två kvinnorna sittande i timmar på flygplatsen i Dubai.

Paret kom från Johannesburg och hade redan anlänt, när de helt plötsligt blev förda av säkerhetsvakter till ett separat rum. Säkerhetsvakterna var inte bara intresserade av parets bagage, utan även av deras förhållande och Bernadette König-Halbritters kön. Hon föddes nämligen som en man, men har sedan i juli 2017 haft kvinnlig status och även ett pass som intygar detta. Könskorrigeringen har bara genomförts delvis så hon har bröst, men inte är opererad i de nedre delarna.

Enligt Bernadette ska upphetsningen på flygplatsen i Dubai ha varit märkbar och tjänstemännen frågade nyfiket om ”allt var avskuret” samt lät det transsexuella paret granskas av tre säkerhetsvakter.

Paret fick ingen information och flera timmar senare fick Bernadette valet att antingen åka tillbaka till Johannesburg eller hem till Wien. Henens partner fick boka om sin flygbiljett på egen bekostnad och samma kväll satt de på planet hem till Österrike.

Samtal till det österrikiska konsulatet i Dubai hade ingen inverkan, men det som mest upprör paret mest är godtyckligheten hos de ansvariga. Bernadette har besökt Dubai både 2017 och 2018 med samma pass utan problem och paret får dessutom inte en krona tillbaka för sina utgifter, eftersom paret inte hade blivit sjuka eller liknande och reseförsäkringen täcker således inte ombokningsavgiften för flyget, avbokningsavgiften för hotellet eller de bokade attraktionerna.

https://kurier.at/chronik/oesterreich/transsexuelles-paar-aus-oesterreich-durfte-nicht-in-dubai-einreisen/400393394

par

2 reaktioner till “Dubai diskriminerar transsexuella turister!

  1. Först den dagen då jag får se en bra och lugnt genomförd prideparad i Saudiarabien kan vi på allvar börja tala om alla människors lika värde.
    Det här är skrivet utan hot och hat, tyvärr bara ett konstaterade.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s