Varför har inte Sverige en plan för repatriation och vem förutom politikerna själva samt media bryr sig om årets första partiledardebatt i riksdagen?

Den senaste tiden har man kunnat läsa i internationell media att Syrien samarbetar med Turkiet för att säkra områden samt säkerställa att syriska flyktingar ska kunna återvända hem på ett tryggt sätt. Detta är dock inget jag har noterat i svensk media och faktum är att jag inte hört någon minister uttala sig i frågan om att syriska flyktingar ska återvända hem trots att det varit på tavlan i minst ett halvår. Antagligen finns det inte ens en plan för att se till att syriska flyktingar börjar återvända hem.

Däri ligger också Sveriges grundproblem – vi tar in ofantligt mycket människor, men vi arbetar inte för att repatriera dem när väl deras hemländer är trygga att återvända till. Det är inte bara Syrien som blivit tryggt att återvända till, utan Somalia har tidigare kallat hem sitt folk men vad jag vet har Sverige inte organiserat något återvändarprogram där heller. Det finns säkert flera exempel.

Hade Sverige haft normalt funtade personer i regeringen så hade vi säkerställt att vi haft ett flöde där människor på flykt får en tillfällig trygg hamn i Sverige och när det är säkert att återvända ser man till att människor får hjälp att åka hem igen. Enbart ett fåtal borde fått PUT i Sverige. På så vis hade man kunnat fortsätta att hjälpa människor i nöd samtidigt som man haft ett fungerande välfärdssystem samt bostäder till alla.

Sverige har gjort fel hela vägen från början till slut och nu sitter vi rejält i skiten, med en krackelerad välfärd, bostadsbrist, fattiga pensionärer och en mycket hög grov kriminalitet samt extremism som varken polis eller Säpo har kontroll över. Vi är skräckexemplet världen över för hur man inte ska göra!

Man kan tycka att detta borde ha fått våra makthavare uppe i Rosenbad att vakna till rejält och dra i handbromsen, men nu är detta Sverige – den humanitära stormakten som styrs av maktförblindade galningar så det kan vi se oss i himlen efter. Istället släpper man ännu mer på migrationsreglerna och tar in fler människor och deras anhöriga, medan vi skattebetalare förväntas stå för notan utan att få något tillbaka. Istället kräver man att vi utan förbehåll ska visa medmänsklighet och solidaritet med människor i nöd – öppna era hjärtan 2.0. Problemet är bara att det i de flesta fall numera inte handlar om människor med riktiga skyddsskäl och vi därför tvingas försörja människor som skaffat sig fördelar genom att ljuga.

De flesta människor är extremt trötta på att se hur man monterar ned Sverige bit för bit och valresultatet gav vid hand att folket inte längre ville se ett dominant rödgrönt block suga ut landets befolkning, men med facit i hand vet vi att våra ”folkvalda” politiker struntar fullständigt i vad landets medborgare tycker och tänker. Istället har man kokat ihop ett eget recept och helt kör över allt vad demokrati heter, varför vi nu återigen styrs av en rödgrön sörja med lite extra krydda i form av centerliberalism. Det kan troligen klassificeras som den absolut sämsta tänkbara regeringskonstellationen någonsin!

Idag är det dags för årets första partiledardebatt i riksdagen och det framstår som om det vore ett hett ämne för alla att engagera sig i. Det verkar som om både våra makthavare och media på allvar tror att människor går som på nålar och kommer bänka sig för att titta på direktsändningen senare idag. Jag kan inte överhuvudtaget förstå hur de kan inbilla sig att detta på något sätt ska tillföra något till folket? Regeringen är vald och vi sitter med skiten i fyra år om inget mirakel sker, så vem bryr sig om vilken repertoar dessa skådespelare visar upp när kamerorna klickar? Alla vet att det bara är ett spel för gallerierna och inte betyder ett jota i slutändan.

Det är egentligen helt ointressant huruvida Kristersson klämmer till Löfvén, eller om Sjöstedt får in en känga på Åkesson. De kan stå och säga precis vad som helst, men i verkligheten betyder det ingenting utan det är nog mest en show för inbördes beundran och det bidrager till att media får lite extra klick. Det hjälper verkligen inte Sverige framåt, det ger inte pensionärerna mat på bordet, det ger inte eleverna fler legitimerade lärare, det minskar inte vårdköerna, det tar inte bort våldet från gatorna, det eliminerar inte kvinnoförtrycket eller hedersvåldet och det tar sannerligen inte kål på radikal islam!

Men detta är väl Sverige i ett nötskal – ett gäng papegojor som i bästa kostymen/dräkten står och levererar träffsäkra repliker som inte betyder något i praktiken. Mycket snack och absolut ingen verkstad – välkommen till Sverige 2019!

parrot.jpg

4 reaktioner till “Varför har inte Sverige en plan för repatriation och vem förutom politikerna själva samt media bryr sig om årets första partiledardebatt i riksdagen?

  1. Nej ingen bryr sig längre om de som inte bryr sig om oss (deras inkomstkälla) …till och med vi som pajkastat varandra innan valet, håller idag ihop…pga dem. Den här totalt missbildade regeringen (ber om ursäkt, för menar inte att anklaga någon missbildad) har nog fått fotsoldaterna att bli eniga…synd det inte är val idag! Ingen är nöjd!!!

    Gilla

    1. Skit samma hur många val det är. När valdagen nått sitt slut så gör politikerna som de behagar oavsett valresultatet. Inte ens SD är något reellt alternativ i dagens politiska cirkus, eftersom de gör allt de kan för att smeta ut sin egen politik så att den blir lika urvattnad som M och KD:s. Val kommer inte att förändra den politiska inställningen och situationen i landet. Glöm det!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s