Tre irakiska migranter gripna i Tyskland för planerad extremistisk bombattack och i Sverige står gränserna på vid gavel för alla som vill in!

Tyska myndigheter arresterade tidigare idag tre irakiska migranter som planerade en extremistisk bombattack samt genomsökte fastigheter i tre tyska stater i samband med utredningen.

Åklagare meddelade att Shahin F och Hersh F, båda 23 år gamla, samt Rauf S, 36 år gammal, idag togs i förvar efter en tidig morgonräd utförd av ett SWAT-team i Dithmarschen-området nära den danska gränsen.

De två yngre männen är misstänkta för att ha förberett en bombattack och brutit mot vapenlagar. Den äldre av dem ska ha bistått de andra två.

Det är oklart när de misstänkta, som har flyktingstatus i Tyskland, kom till landet. De har varit under bevakning sedan en tid tillbaka av en grupp bestående av runt 200 utredare.

Det här fallet visar på att hotet om radikal terrorism fortfarande är närvarande i landet. Under perioden 2015-2016 kom över 1 miljon asylsökande till Tyskland från främst Syrien, Irak och Afghanistan.

De två männen beslutade i slutet av förra året att genomföra en attack, motiverad av extremism. Man tror att männen sympatiserade med IS, men än så länge finns inga uppenbara bevis på att männen var medlemmar i gruppen.

Tyskland har likt Sverige bara haft en extremistattack med dödlig utgång så här långt och det var år 2016 när den tunisiske asylsökanden Anis Amri körde en lastbil rakt in i en julmarknad i Berlin och dödade 12 personer samt skadade dussintals, en attack som IS senare tog på sig ansvaret för. Sedan den attacken har den tyska polisen stoppat sju planerade attacker.

Man har sedan länge fastställt existensen av radikal islam i Tyskland – främst salafism och varje vecka rapporteras det i tysk media om dess utbredning. I Sverige har vi precis samma problem, men skillnaden är att i Tyskland diskuteras och debatteras detta ämne öppet både i media såväl som i deras riksdag, medan politikerna i Sverige lägger locket på trots rapporter från terrorexperter såväl som fakta och grävande reportage från media.

En annan väsentlig skillnad är att den tyska säkerhetspolisen har kontroll över situationen, medan Säpo redan för över ett år sedan har erkänt att man tappat kontrollen över antalet extremister i Sverige. Nyligen stod det också klart att Sveriges gränskontroller är extremt undermåliga och att det i princip är fritt inflöde av både islamister, vapen, människosmuggling och droger.

Ändå står våra makthavare handfallna utan någon lösning inom räckhåll och dagens partiledardebatt i riksdagen bådar inte gott för det som komma skall – det är uppenbart att regeringen Löfvén med centerliberalerna vid sin sida inte har några som helst planer på att varken strypa migrationen eller stänga gränserna och man har heller inga konkreta lösningar på den grova kriminaliteten som breder ut sig för var dag som går i vårt samhälle.

Man kan undra vad de egentligen får betalt för i Rosenbad, förutom att måla upp visioner om vad man vill göra utan att ha medel för att åstadkomma det?! Vackra ord kommer man inte långt med och det är det enda som våra politiker fått ur sig det senaste decenniet.

Vi ska vara väldigt tacksamma för att det inte har hänt något allvarligare sedan Akilovs attack på Drottninggatan och det är verkligen inte regeringen Löfvéns förtjänst!

http://www.arabnews.com/node/1444591/middle-east

terror.jpg

En reaktion till “Tre irakiska migranter gripna i Tyskland för planerad extremistisk bombattack och i Sverige står gränserna på vid gavel för alla som vill in!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s