Kvinnor i Iran fortsätter att kämpa mot tvånget att bära hijab trots hot om fängelse – nu straffas även män som stödjer saken!

I torsdags meddelade kvinnorättskämpar i Iran att man kommer att fortsätta kampen mot att tvingas bära hijab, även om dussintals aktivister arresterades av de iranska myndigheterna förra året.

Enligt Amnesty blev upp mot 100 kvinnliga aktivister arresterade i Iran 2018, men många kvinnor är alltså villiga att ta risken och låta kampen fortsätta eftersom man brinner för att förändra systemet.

Uttalandet kom samma vecka som två män dömdes till sex års fängelse för att ha stött kampanjen mot den strikta klädkoden. En av männen är gift med den prominenta kvinnorättsadvokaten Nasrin Sotoudeh, som kvarhölls av myndigheter efter att ha representerat några av de protesterande kvinnorna i domstol.

Iran vill på det här sättet tysta männen för att de står upp för kvinnor som vill kunna välja att bära hijab frivilligt.

Meanwhile in Sweden… är allt frivilligt på pappret, men det är ingen hemlighet att det kryllar av parallella samhällen och shariapoliser där kvinnor återigen måste täcka sig och sina döttrar mot sin vilja trots att de lever i det ”demokratiska och fria” Sverige – allt indirekt godkänt av regeringen Löfvén.

Hyckleriet vet inga gränser!

#onlyinsweden

https://english.alarabiya.net/en/features/2019/01/25/Activists-in-Iran-will-continue-protests-despite-crackdown.html

iran

Annonser

6 reaktioner till “Kvinnor i Iran fortsätter att kämpa mot tvånget att bära hijab trots hot om fängelse – nu straffas även män som stödjer saken!

  1. Jag vet inte om ett förbud mot religionsfrihet skulle hjälpa. Förtrycket tycks nästan bli värre här i Sverige! Tvånget att täcka kroppen kommer inte från koranen, utan är ett påfund av svartsjuka imamer som inte tål att någon man tittar på deras kvinnor!
    Hur ska vi få ordning på eländet här hemma med en statsminister som inte vill inse/erkänna alla problem migrationen orsakar!?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s