Majblommans nya affisch framstår som exkluderande!

Årets affisch för Majblomman är tydligen populär i år och har sålt slut direkt – kul för den unga tjejen som ritat motivet, men tyvärr måste jag lägga mig i debatten. Jag försökte verkligen läsa artikeln med öppna ögon och tänka inkluderande, men tyvärr – hur jag än försöker så kan jag inte se någon naturlig koppling till Majblomman, som arbetar för att minska barnfattigdomen i Sverige, när jag ser denna affisch. Den hade helt klart platsat hos UNICEF, men det finns inget som för mina tankar till Sverige och Majblommans arbete när jag ser denna bild – såvida vi inte bytt ut befolkningen i ultrarapid, vilket vi i och för sig är på god väg att göra, men vi har väl fortfarande några svenskar med nordeuropeiskt utseende kvar i landet.
Således håller jag med debattören Rebecca Weidmo Uvell om att affischen känns exkluderande!
Två viktiga frågor poppar direkt upp i mitt huvud – varför finns det inga pojkar på bilden – barnfattigdom har väl inget specifikt kön? Varför finns det inga vita barn på bilden när vi lever i Sverige? Det är verkligen inte bara invandrare som lever fattigt i dagens Sverige.
Jag har i allmänhet inte mycket till övers för Majblommans organisation efter att Weidmo-Uvell gjorde ett intressant gräv för två år sedan och avslöjade att det var Majblomman som köpt in burkinis till en skola i Hässleholm samt att de barn som flitigt arbetar med att sälja dessa blommor knappt får någon förtjänst överhuvudtaget trots alla timmar de lägger ned. (https://uvell.se/2017/08/30/majblomman-och-burkinin/)
Tyvärr står inte Majblomman för de värderingar som man gjorde en gång i tiden och jag tycker att föräldrar i allmänhet bör tänka till två gånger innan de låter sina barn utnyttjas för barnarbete framåt våren.
maj
Annonser

4 reaktioner till “Majblommans nya affisch framstår som exkluderande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s