KD i Ystad vågar ställa de viktiga frågorna som härrör från usel migrationspolitik!

I dagens Ystads Allehanda skriver Göran Göransson och Modda Omran från Kristdemokraterna i Ystad ett mycket bra debattinlägg. Första steget mot förändring är att våga prata om problemen!

”Hur länge ska vi fortsätta att välkomna människor utan att egentligen ha realistiska förutsättningar att erbjuda dem bra livskvalitet?

Vi förespeglar människor ett liv som är näst intill omöjligt att förverkliga. Denna fråga och många andra ställer sig svenskar men också många nyanlända.

För att skapa en integration värd namnet måste vi först våga ärligt analysera utmaningarna och erkänna problemen. Vi väljer att beskriva några ytterligare frågeställningar.

Hur hanterar vi dem som inte vill/kan utbilda sig inte ens på elementär nivå, de som inte är motiverade för integration, de pojkar/män/föräldrar som vägrar accepterar våra jämlika roller och vägrar överge de destruktiva hederskulturerna?

Varför låter vi religiösa skolor och dess pedagoger fortsätta att sprida hat och irrläror? Beror det på rädsla att konfrontera dessa personer eller?

Varför accepterar vi att särbehandla invandrarfamiljernas flickor och pojkar på exempelvis skolans idrottslektioner?

Varför accepterar vi att skattefinansierad undervisning i svenska för invandrare överlag håller för låg nivå? Hög kvalitet behöver faktiskt inte kosta mer.

Varför ger vi inte människor chansen till riktiga jobb i stället för konstruerade nödsysselsättningar exempelvis ”extratjänster”?

Hur kan man skapa en lag (den nya gymnasielagen), som egentligen bara skjuter fram eländet, skapar falska förhoppningar och som inte tar ansvar for gymnasieelevens totala livssituation (avsaknad av boende och försörjningsstöd)?

Varför måste inte nyanlända lämna landet direkt i anslutning till avslagsbeslut?
Varför ska inte de nyanlända som misskött sig exempelvis kriminell verksamhet inte lämna landet efter genomgången rättsprocess? Dessa personer förtjänar verkligen inte vårt fortsatta stöd.

Varför får asylsökande, som inte varit berörda av kriget i Mellan-Östern asyl? Vi har faktiskt ganska många nyanlända, som inte satt sin fot i konfliktområdet. De lämnade sitt land tidigare för jobb i exempelvis Dubai. Är dessa egentligen berättigade till asyl?

Hur många konstruerade låtsasäktenskap och låtsasfamiljer möter vi inte i asylprocesserna? Det lär inte bli färre med ökad anhöriginvandring.

Varför måste kristna syrier/irakier och judar känna sig oroliga för sitt liv även i Sverige?

Flertalet funderingar ovan är systemfrågor, som kräver mod, verklighetsförankring och ett stort engagemang från politiker på nationell nivå men i vissa fall även på lokal nivå. Genom att inte ta tag i systemfelen på allvar förstärker vi avståndstagandet till alla nyanlända ytterligare.”

Göran Göransson
Mohammad Omran
KD Ystad

http://www.ystadsallehanda.se/insandare/insandare-migration-utan-verklighetsforankring/?fbclid=IwAR0lZOc1qBu7cCjUImdXy6VAiNc3zLZTnC7VWHgcERORFz4mRUyVttwn72Y

bild.jpg

4 reaktioner till “KD i Ystad vågar ställa de viktiga frågorna som härrör från usel migrationspolitik!

  1. Mycket bra skrivet av dessa två!
    Men hur ska man få vänstern att förstå att vi inte kan fortsätta ta in tusentals migranter varje månad!?
    Var ska dom bo? Hur många av dom här 9000 afghanerna kommer få godkända betyg? Hur många kommer alls att gå i skolan?
    Om nu flickor har det så besvärligt, varför skickar dom inte hit dom i stället? Vi börjar få obalans mellan män och kvinnor i Sverige pga alla manliga barn (haha) som kommer hit!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s