Förslag till den nya regeringen: sponsra Krav-Maga-kurser för det täcka könet!

Krav-Maga är en självförsvarsträning med rötter i den israeliska armén och är samlingsnamnet för flera självförsvars- och närstridstekniker som har kommit att användas inom många olika områden. I Sverige finns det lokala föreningar på många håll som erbjuder träning i självförsvar och i dagens lokaltidning gör man ett reportage på klubben i Ystad.

Daniel Stigsson är en av tre instruktörer på Ystad Tactical Fitness där träningsgruppen för närvarande består av ungefär 18 personer och deltagarna har varit allt ifrån 16 till 72 år.
-”Här fokuserar vi på den civila varianten, vi har plockat bort det typisk militära och fokuserar istället på hur man avslutar en situation och snabbt tar sig från platsen. Vissa kallar det fega tekniker, men det vi lär ut är aggressivt och effektivt. Det kan vara stamp mot knä, att slå i skrevet, att ta tag i fingrar och så vidare. Vi utgår från hot och man får lära sig att lösa problem under fysisk stress.”

Sedan två år tillbaka är det nästan lika många tjejer som killar i Krav-Maga gruppen. Tidigare har det alltid varit ungefär 80% killar och 20% tjejer. En av de kvinnliga utövarna berättar att det är hennes förflutna som gjort att hon börjat träna självförsvar eftersom hon vill kunna försvara sig.

Att fler tjejer lär sig självförsvar ser jag som ett tecken i tiden och går hand i hand med det faktum att en majoritet av landets kvinnliga befolkning känner sig otrygga när de vistas utomhus, vilket även rapporter från förra året visat statistik på.

Även om varken Morgan Johansson eller Stefan Löfén aldrig kommer att erkänna det, så är det ett faktum att Sverige helt tappat kontrollen över den grova brottsligheten som breder ut sig över landet med en mord- och våldtäktsstatistik som slagit i taket flera gånger om. Det är precis lika illa som med extremismen, där man också villat bort sig för länge sedan. Eftersom våra makthavare inte vill erkänna problemet så har man heller ingen lösning!

Att sponsra med skyddsvästar går tydligen inte eftersom det är emot svensk lag för civila att bära skyddsväst. Att se till att varenda kvinna i landet utrustas med skyddsspray eller överfallslarm verkar inte heller vara något som man ids engagera sig i från myndigheternas sida – trots att man bär ansvaret för invånarnas säkerhet.

Jag föreslår därför att regeringen erbjuder gratis utbildning i självförsvar för alla tjejer och kvinnor i landet oavsett ålder. Det borde vara lätt att ingå avtal med Krav Maga-klubbar och skicka ut broschyrer om detta till alla hushåll.

Men det finns ett aber även där, nämligen att våra makthavare hellre offrar nya flickor på löpande band istället för att riskera att förlora ansiktet och erkänna sitt nederlag, trots att det är de själva som skapat det samhälle vi nu ser!

http://www.ystadsallehanda.se/article/sjalvforsvar-i-israelisk-tradition/?fbclid=IwAR1lGCgPlKxjNCOnr7dHnMWxZn2su0fn2Ep8LgQrX6v4cRZVOQReVlQKRas

KRAV MAGA.jpg

Annonser

4 reaktioner till “Förslag till den nya regeringen: sponsra Krav-Maga-kurser för det täcka könet!

  1. Bär verkligen myndigheterna ansvaret för invånarnas säkerhet? Det vore bra om det var så både på pappret och i verkligheten. Om det är så märks det inte så mycket.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s