Sluta anklaga oss i väst för att sprida islamofobi när vi bara står upp för våra demokratiska värderingar!

Jag såg precis en rubrik i Al Jazeera som jag tycker är provocerande – ”Kinesisk islamofobi tillverkades i väst”. Den handlar om det faktum att Kina infört mycket hårda lagar och regler mot just muslimer, där man tar upp exempel från Europa där man skriker om terrorism och extremism samt på flera håll infört burka- och slöjförbud. Jag försvarar verkligen inte hur Kina hanterar ideologin islam som de försöker utrota från landet, men jag är trött på att höra ordet islamofobi som numera blivit lika utvattnat som ordet rasist. Så fort någon kritiserar islam så kommer direkt anklagelser om att vederbörande är ”islamofob” och det dödar den viktiga debatten.

För drygt tio år sedan fanns inte termen ”islamofobi”, utan det här är något som vänsterlobbyn i Sverige kastat in för att försvåra samhällsdebatten och tysta kritiken. Jag har aldrig haft problem med muslimer eller människor med annan religiös uppfattning än jag själv, så länge man håller sin religion för sig själv och inte försöker påtvinga den på andra.

Att komma här och beskylla människor i väst för att vi har islamofobi när vi faktiskt är toleranta är så fel. Det handlar snarare om att alltför många muslimer inte vill ta seden dit de kommer och anpassa sig efter de normer, regler och sociala koder som gäller i demokratiska samhällen i väst, vilket de heller inte behöver eftersom våra naiva politiker – åtminstone i Sverige – inte vågar sätta ned foten och börja kräva motprestationer! Det verkar som att när våra politiker väl passerat gränsen och börjat bejaka, så har man helt enkelt gett upp försöken att återtaga makten!

Om vi ser 25-30 år tillbaka i tiden så hade vi inte problem med muslimer i Sverige, utan vi kunde leva sida vid sida och anledningen var att de flesta accepterat att leva sekulariserat. Burka och niqab fanns knappt på den tiden, på sin höjd hade kvinnorna slöja eller hijab och småflickor hade definitivt inga huvuddukar. Men tyvärr hände något på 2000-talet (troligen när Socialdemokraterna ingick avtal med Muslimska Brödraskapet) och sedan dess har det bara gått utför och vi har stillatigande tvingats se på när regering efter regering tillmötesgått krav på fler moskéer (även om de har radikal islam som inriktning), böneutrop, separata badtider, burka samt niqab på kvinnor och flickor, burkini till försäljning i svenska affärer, sharialagar och shariapoliser i parallella samhällen, barnäktenskap och kvinnlig könsstympning.

De två sistnämnda är så klart förbjudna enligt svensk lag, men det har inte hindrat att tusentals flickor råkat illa ut de senaste åren eftersom svenska myndigheter och politiker tycker att det är enklare att blunda för problemen med klankultur istället för att agera kraftfullt. Sara Mohammad med flera skriker sig fortfarande hesa över hederskulturen, men ingen lyssnar trots att flera decennier passerat sedan de första hedersmorden. Istället har vi vant oss vid balkongfall och flickor som inte kommer tillbaka till skolan efter sommarlovet. Stefan Löfvén med anhang borde skämmas, men de bryr sig inte ett dyft!

Det borde istället benämnas ”extremistisk fobi”, för det är precis det som detta handlar om – vi i väst är rädda för att den radikala och extrema läran av islam (t.ex. salafism och wahabism), som tyvärr tar över alltmer i Sverige vilket rapporter hela tiden påvisar, kommer att förgöra våra fria, jämställda och demokratiska samhällen i väst! Således har muslimer lite egen skuld i utvecklingen eftersom de radikala elementen sprider terror, hat, hot, våld samt ett extremt kvinnoförtryck som absolut inte hör hemma i ett demokratiskt samhälle.

Jag är väl medveten om att det finns goda krafter inom islam som försöker motverka dessa extremistiska element, men de borde försöka göra mer. Viktigast av allt är dock att vi måste kräva av våra politiker att de gör mer! Muslimska Brödraskapet har haft den rödgröna regeringens öra hur länge som helst nu och tyvärr blir vi nu sittande med samma elände i fyra år till, om inget radikalt händer, så det ser inte särskilt ljust ut.

Men det är viktigt att vi inte tystnar utan fortsätter att reagera och kommunicera om detta – vi får inte låta det normaliseras och accepteras för då tror jag att det är kört. I en demokrati står man upp för allas lika värde oavsett kön, religion, etnicitet och sexualitet. Vill man inte acceptera detta så får man hitta ett nytt land att förpesta med sitt hat – inte svårare än så, men dessvärre en hel vetenskap för våra makthavare!

Det hade faktiskt underlättat processen om fler muslimer skulle våga ta bladet från munnen i dessa frågor och faktiskt ta avstånd från den sjuka ideologi som nu slagit rot från norr till söder, men jag förstår att det inte är lätt när man lever i ett patriarkat där man helst ska tiga still.

Vi som kan måste dock föra kampen vidare för att åter göra Sverige sekulariserat, för så länge vi ignorerar problemen växer samtidigt polariseringen något enormt och främlingsfientligheten drabbar i sin tur vanliga muslimer som faktiskt inte vill vara en del av detta!

MUSL.jpg

Annonser

4 reaktioner till “Sluta anklaga oss i väst för att sprida islamofobi när vi bara står upp för våra demokratiska värderingar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s