Det är inte häftigt och definitivt ingen merit att ha testat droger!

De senaste dagarna har det varit mycket skriverier om Sveriges nya Kulturminister, Miljöpartisten Amanda Lind. Hon har främst kritiserats för att hon hyllat islamisten Mehmet Kaplan, men även fått kritik för sitt hår och det har också framkommit att hon testat att röka Cannabis i sin ungdom.

Jag noterade igår att en journalist tyckte att det faktum att hon rökt på in sin ungdom var något positivt att lyfta fram, eftersom det gjorde henne lite mer cool än sin föregångare. Även om journalisten i fråga säkert inte menade det med hull och hår, så har jag haft väldigt svårt att släppa detta påpekande eftersom jag starkt ogillar alla form av droger och berusning – särskilt när människor försöker glorifiera detta.

I september 2014, när Sverige fått en ny regering, skrev Aftonbladet en artikel om hur många i riksdagen som ”rökt på” och resultatet blev att 24 ledamöter hade testat narkotika innan – flest inom V och MP samt noll personer i KD. (https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/A2xJkz/sa-manga-i-riksdagen-har-rokt-pa)

Jag tycker det är märkligt att man lägger stor vikt vid att svenska politiker måste ha ett klanderfritt brottsregister (förutom fortkörningsböter), men att man är drogliberal har tydligen ingen betydelse. De ska väl ändå vara en sorts förebilder på ett eller annat sätt och att ha testat droger är verkligen inget meriterande enligt mitt tycke!

Jag har själv aldrig provat på varken tobak eller droger samt aldrig supit mig berusad, eftersom det aldrig varit något som tilltalat mig – dessutom har jag tyvärr personlig erfarenhet av vad alkohol gör med människor då det funnits problem i släkten i min barndom. Dessvärre stannar det inte där utan jag har också tvingats genomleva hur en mycket närstående person gick bort i en överdos. En dag när jag kom hem från en vanlig dag på jobbet slogs livet i spillror och döden satt i soffan, skrattandes medan jag förtvivlat försökte få liv i någon som redan var stendöd.

Även om jag har gått vidare även från detta så har min inställning till droger aldrig förändrats, därför blir jag lika upprörd varje gång jag hör de som försöker påvisa att droger inte är farligt så länge man ”hanterar det på rätt sätt” och att man inte blir beroende om har ”kontroll”. Det är ett gissel och det dödar många samt förstör tusentals ungdomars liv varje år – för att inte tala om anhöriga.

I dagens läge är det också lätt att hamna i ett ofrivilligt medicin-beroende, det räcker att man är med om en olycka och läkaren är ”snäll” och skriver ut smärtstillande i några veckor så kan man trilla dit.

Jag ser även eländet på jobbet där samma unga brottslingar kommer och går hela tiden samt droger är en återkommande faktor.

Jag oroar mig för hur det ska bli när barnen kommer upp i tonåren, för i dagsläget har polisen stora problem med droger på skolorna i Ystad. Det enda jag kan göra är att försöka få in lite vett i skallen på dem, men i slutändan ligger ansvaret på dem själva att våga säga nej och det är ingen lätt sak att stå emot grupptryck.

Droger är skit helt enkelt, men det ständiga flödet gör att det hela tiden finns villiga kunder och det faktum att våra öppna gränser släpper in både droger samt vapen i en jämn ström gör att det är svårstoppat. Internet har också skapat helt andra förutsättningar än tidigare. Att människor blir rejält rika på att handla med samt distribuera drogerna vidare, bidrager så klart till att även locka till sig ungdomar som gärna arbetar som kurirer för att göra sig en hacka. Jag undrar hur ofta polisen lyckas sätta åt de som sitter allra högst upp i näringskedjan?!

Som avslutning vill jag nämna att jag tycker att det vore värt att testa att legalisera medicinsk marijuana som man kunde köpa på Apoteket med recept. Det är bevisat att det ger vissa patienter lindring och det är tyngre droger som jag vänder mig mot på alla sätt.

cure.png

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s