Syrisk flykting och IS-sympatisör bosatt i Sverige anklagad för terrorbrott i Danmark – blev frikänd för terrorattentat i Sverige ett halvår tidigare!

En syrisk flykting och IS-sympatisör bosatt i Sverige skall på tisdag upp i rätten i Danmark, anklagad för att vara i maskopi med den dömda terroristen, känd som Tändsticksmannen från Tyskland, som planerat en terrorattack på slumpvist utvalda människor i Köpenhamn.

Den 31-årige anhängaren av terrorgruppen IS har dock suttit på de anklagades bänk tidigare. Han blev anhållen i december 2017 i Köpenhamn, bara ett halvår efter att han blev frikänd för ett förmodat terrorangrepp begånget i Sverige. Han var då åtalad för ett brandattentat i Islamiska Statens namn, med så kallade molotovcocktails, som härjade i en moské för shiitiska muslimer i Malmö. Enligt Islamiska Statens terrorideologi räknas shiiter som kättare.

Rättsdokument från både Sverige och Tyskland tecknar en bild av mannen som en otvivelaktig islamist med direktkontakt med IS.

Varför bli man inte förvånad över att mannen frikändes i Sverige så att han kunde begå nya terrorbrott?! Varför skickade vi inte ut honom ur landet eftersom han var asylsökande? Så många frågor som aldrig kommer få svar, men förhoppningsvis kommer danskt rättsväsende att döma honom hårdare.

Jag undrar hur många vandrande bomber vi har i landet egentligen? När inte ens Säpo vet så är det allvarligt!

https://www.berlingske.dk/samfund/han-blev-frikendt-for-terror-i-sverige-nu-skal-taendstikmandens-kumpan-for

dk.jpg

Annonser

2 reaktioner till “Syrisk flykting och IS-sympatisör bosatt i Sverige anklagad för terrorbrott i Danmark – blev frikänd för terrorattentat i Sverige ett halvår tidigare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s