Radikal islam är ett hot på många håll i världen, men i Sverige fortsätter våra ”naiva” politiker att spela döva trots att Säpo klassificerar våldsbejakande islamistisk extremism som det största hotet mot Sverige!

Myndigheter i Katalonien har meddelat att 17 personer, inklusive fem medlemmar från en extremistisk islamistcell, arresterats idag som ett led i en pågående anti-terror operation. Förutom att ha kopplingar till terror, anklagas de även för droghandel och trafficking.
 
I en terrorattack mot ett hotell i Kenyas huvudstad Nariobi tidigare idag dödades och skadades flera personer. Den somaliska militanta islamistgruppen al-Shabaab har tagit på sig ansvaret.
 
I Jordanien dömdes idag en högt uppsatt Salafistledare till nio års fängelse för uppvigling vid 2011 års regeringsprotester, där 91 personer, främst säkerhetspersonal, skadades.
 
Meanwhile in Sweden… släppte idag Säpo ett pressmeddelande där man skriver om problemet med såväl ökat underrättelsehot som det pågående terrorhotet mot landet och man konstaterar att  ”Den våldsbejakande islamistiska extremismen i nuläget utgör  det största hotet mot Sverige”.
 
Det känns då tryggt att veta att våra politiker sitter på helspänn och suger i sig varenda ord – redo att göra det som krävs för att skydda landet och dess invånare!
 
Nej, vänta nu – det var ju Sverige vi talade om och här lyfts inte ett finger för att agera. På sin höjd kommer någon menlös minister att kommentera uttalandet och utan förbehåll ljuga om att man gör allt i sin makt för att stoppa problemen med radikal islams utbredning i landet, när de i själva verket fortsätter sticka huvudet i sanden precis som man gjort de senaste tre decennierna och när det väl sker ett terrordåd så kommer vi att få höra att de ”varit naiva” fast de haft alla fakta på bordet under en längre tid!
 
Hur länge till ska vi tolerera denna ignorans från våra makthavare?
 
#onlyinsweden
 
 
 
 
mod

2 reaktioner till “Radikal islam är ett hot på många håll i världen, men i Sverige fortsätter våra ”naiva” politiker att spela döva trots att Säpo klassificerar våldsbejakande islamistisk extremism som det största hotet mot Sverige!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s