Snowflake-generationen gör det igen!

Kinderägg har alltid varit populärt hos barn – dels är mjölkchoklad gott och så finns det en liten leksaksfigur att inne i ägget som man kan sätta ihop.

Nu har dock det italienska företaget Ferrero, som står bakom produkten, råkat i blåsväder efter deras senaste figur. Kinderägget firar nämligen 50-årsjubileum och har just nu en ”limited edition”-figur i sina ägg, bestående av en Kinderägg-figur som håller i tre blåa ballonger och på vardera ballong står det ett K för Kinder.

Detta har dock skapat ramaskri hos vissa föräldrar som tolkar det som att ballongerna tillsammans bildar ordet KKK – samma initialer som vitmaktgruppen Ku Klux Klan, vilket fått vissa föräldrar att må fysiskt illa och beklaga sig på sociala medier över denna ”rasism” samt ifrågasätta vad företaget egentligen marknadsför.

En kvinna skrev till exempel att hon mådde fysiskt illa när hon såg vad hennes 15-månader gamla son höll i handen och en annan kvinna har lagt upp en Facebookbild på leksaken med kommentaren: ”Titta vad min brorsdotter (av blandad härkomst) precis fick i sin Kinder Surprise – KKK, vad i hela friden Kinder?”.

Andra är dock inte lika övertygade om att tre K skulle vara ett problem, en kvinna skrev: ”Det har inget med KKK att göra. Det är inte KKK, det är KKKK – Knights of the Klu Klux Klan. Fyra K:n! Skaffa er ett liv och sluta leta efter rasistiska saker i allt ni ser!”.

Leksaksfiguren var ursprungligen designad med enbart en ballong, men sedan lade man till ytterligare två ballonger för att figuren skulle bli mer robust. Företaget har officiellt deklarerat att man inte haft för avsikt att associeras med Ku Klux Klan, som man inte stödjer överhuvudtaget, att K:et på ballongen står för Kinder och man ber om ursäkt till de kunder som blivit kränkta.

Ferrero meddelar också att man drar tillbaka äggen från marknaden och förstör de återstående leksaksfigurerna.

Oops they did it again! Bara under det senaste året har jag skrivit om flertalet incidenter där företag har fått be om ursäkt officiellt och dra tillbaka produkter för att människor blivit ”kränkta” av dess rasistiska eller religiösa budskap, men det finns säkert ännu fler fall.

Hur länge ska vi tolerera att människor aktivt letar rasism överallt? Det börjar bli extremt tröttsamt och jag håller med om att man kan ifrågasätta om de inte har något viktigare i sina liv!

https://www.rt.com/news/448717-kinder-surprise-kkk-outrage/?fbclid=IwAR37dpH8sDlUS45Gz9CPnmm5SK5dv2mLKs_cgbj6EAtInqKzRSzGPzTDdY4

kkk.jpg

Annonser

En reaktion till “Snowflake-generationen gör det igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s