Syrisk man efterlyst för mord på 16-årig flicka i Österrike – tros ha flytt utomlands!

Kroppen av den 16-åriga Manuela hittades bara några hundra meter från hennes föräldrars hus, gömd bland löv och grenar i Anton Wodica Park, i den österrikiska staden Wiener Neustadt. Det var vänner och släktingar till offret som hittade kroppen i förmiddags, bara timmar efter mordet.

Nyheten om mordet på flickan har spridits som en löpeld i bostadsområdet. Kort efter att polisen spärrat av platsen kom bekanta till offret dit, bland annat 16-åriga Denise som var skolkamrat med Manuela. Hon berättar att Manuela var glad och firade med sina vänner på lördagskvällen.

Misstankarna om vem förövaren är har redan spritt sig bland Manuelas vänner och polisen har under dagen sökt efter Manuelas ex-pojkvän, Yasan A – en ung man från Syrien, som nu är huvudmisstänkt för mordet.

Efter att paret gjort slut ska mannen enligt vänner och andra vittnen ha hotat Manuela. I lördags kväll ska de två dessutom ha hamnat i gräl på en restaurang, vilket ska ha lett fram till en misshandel som har bevittnats.

Enligt utredningen ska Manuela ha mördats kort därefter och färska spår i marken tyder på att det ska ha föregåts av en vild kamp i parken. 16-årigen tros antingen ha slagits ihjäl med en stor sten eller blivit strypt.

Mordet har väckt stor ilska i sociala medier och på Facebook är det många som är upprörda. En bild av den misstänkta florerar också och delas av många.

Även polisen har nu publicerat fotot på den misstänkta och man tror att han kan ha tagit sig utomlands. Polisen uppmanar till försiktighet och uppmanar civila att inte stoppa honom.

https://kurier.at/chronik/oesterreich/bluttat-taeter-versteckt-16-jaehrige-manuela-unter-einem-laubhaufen/400376648?fbclid=IwAR1xoVbcOq-sJRqLqifwab2O2pzcTd_kRxkdjkKsAZdZb2itTBu4iZiDLJQ

syrian.jpg

En reaktion till “Syrisk man efterlyst för mord på 16-årig flicka i Österrike – tros ha flytt utomlands!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s