Det är nu man vill krypa tillbaka in i skalet och bara glömma hela soppan!

Efter riksdagsvalet i september har det varit som en cirkus politiskt sett och ingen dag har varit den andra lik, men ingen trodde nog på riktigt att vi skulle hamna i den situationen som landet nu befinner sig i. Våra grannländer skrev under gårdagen att nu har Sverige äntligen fått en regering på plats när den nygamla regeringen åter tar plats på tronen, men de har nog missat att vi ännu inte nått vägs ände.

Under dagen har det varit hela havet stormar på sociala medier och Vänsterpartiet är nu under hård press när en majoritet inom partiet vill säga nej till Löfvén, mycket tack vare en klausul i avtalet med C och L som innebär att V helt utestängs från inflytande.

Det är inte för inte som jag just nu längtar tillbaka till det gamla Sverige som inte finns längre, där en röst på de röda var en röst på de röda och en röst på de borgerliga var verkligen inget annat än en röst på blått. En tid där man kunde gå ut efter mörkrets inbrott utan att titta sig över axeln, där man kunde gå hem från krogen utan att riskera att bli våldtagen eller rånad, där vanliga människor inte riskerade att hamna i skottlinjen mitt på ljusa dagen, men framförallt en tid där politikerna fortfarande värnade om sin egen befolkning och landets säkerhet.

Tänk att få spola tillbaka bandet, vrida tillbaka klockan till den gamla goda tiden där jag inte hade ett frö av tvivel i mitt unga sinne. Jag trodde på allt som mainstream media skrev, jag kände att politikerna arbetade med folkets bästa för sina ögon, jag hatade Israel och vurmade för Palestina, jag satte min tilltro till USA som var ”världens goda polis”, Ryssland var den stora fienden, gängkriminalitet med skottlossningar på öppen gata hände inte på våra breddgrader och jag kände inte till ord som radikal islam, balkongfall, syraattacker, hedersmord, hijab, burka och niqab. Kvinnoförtryck och barnäktenskap hände långt bort i fjärran länder och kvinnlig könsstympning var något som jag bara läst om i böcker – dessutom fanns det inte på kartan att sådant skulle ske i Sverige.

Den politiska kartan var lättritad med röda partier på ena sidan av skalan och blåa på motsatt sida. Det mest spännande som hände inom politiken var när Helt Apropå-gänget gjorde narr av våra makthavare och de politiska skandalerna var lätträknade – jag minns fortfarande dåvarande invandringsminister Birgit Friggebos uppmaning att sjunga ”We shall overcome”, för att lugna ned stämningen vid en debatt om främlingsfientlighet i Rinkeby i början av 1990-talet.

Men nu står vi här mitt i ett politiskt kaos, där ingen längre kan lita på någon och man väljer hellre att hugga folk i ryggen för att nå makten än att ta sitt ansvar för landet, dessutom kan svenska folket inte längre räkna med att deras röst går till det som utlovats innan valet.

Det mest knasiga är att Vänsterpartiet helt plötsligt har blivit vågmästarna som sitter med beslutet i sitt knä. Jag har personligen alltid haft svårt för det partiet, men nu ligger helt plötsligt Sveriges öde i deras händer och jag måste sätt mitt hopp till att de fattar rätt beslut. Media indikerar redan nu att V kommer att rösta nej, men jag ropar inte hej förrän jag ser resultatet!

roads.jpg

5 reaktioner till “Det är nu man vill krypa tillbaka in i skalet och bara glömma hela soppan!

  1. Det var nog en ganska träffande och balanserad beskrivning av situationen, jag är också orolig och lite ledsen.
    Det här med V är dock otroligt spännande, vi får väl se om någon dag hur det blev.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s