Kvinnlig studerande avstängd från universitet i Egypten efter att ha kramat en man!

En kvinnlig studerande har blivit avstängd från Al-Azhar-universitetet i Kairo, Egypten, efter att hon medverkat i en video där hon kramar en ung man, vilket enligt universitetet ska ha skadat skolans rykte.

Jag har själv sett videon som är knappt en minut lång och för oss ”civiliserade” människor framstår den som ett helt vanligt frieri. Den visar en ung man med en bukett blommor som går ned på knä framför en ung kvinna i heltäckande kläder och hijab (dessutom har hon ryggen vänd mot kameran så man ser henne inte framifrån). Man kan gissa att han friar till henne, sedan reser han sig upp, ger henne en stor kram och svingar henne runt i luften.

Videon är inte ens filmad på Al-Azhar-universitetets område, utan på universitet i Mansoura, där den unga mannen studerar.

Enligt Ahmed Zarie, talesman för Al-Azhar-universitetet, beslutade skolans disciplinråd i lördags att stänga av kvinnan från vidare studier. Han förklarar beslutet med att videon har skapat allmän förargelse samt att en kram mellan ogifta män och kvinnor strider mot värderingarna i samhället. Att kvinnan kramar mannen ger därför en dålig bild av Al-Azhar-universitet, som har en strikt åtskillnad mellan könen. Han meddelar att kvinnan dock kan överklaga beslutet.

Även den unga mannen i videon riskerar konsekvenser. En talesman från universitetet i Mansoura har meddelat att ett disciplinråd skall hållas idag, där man ska ta ställning till hans straff.

Det är inte första gången videor på sociala medier har väckt uppmärksamhet och förargelse i Egypten. Under det senaste året blev en kvinnlig sångerska fängslad i fyra dagar efter att ha ”uppmuntrat till otukt” på grund av en video på nätet med sensuell orientalisk dans och året dessförinnan blev en annan sångerska dömd till tio års fängelse i en liknande händelse – domen blev dock senare reducerad till ett års fängelse.

I december förra året väckte för övrigt två unga danskar vrede hos egypterna efter att de offentliggjort en video där de låg nakna i en sexuell ställning på toppen av den berömda Keops-pyramiden.

Jag respekterar andra människors kulturer och värderingar i den mån det går, men att ett par ska straffas för att de uttryckt glädje efter ett frieri är helt oacceptabelt. Tragiskt att så många länder runt om i världen fortfarande lever efter medeltida värderingar, men värst av allt är så klart att vi anammar denna kultur i Sverige utan att blinka, vilket vi kan tacka våra naiva politiker för!

Från att ha varit ett blomstrande sekulärt land, känt i världen för vår jämställdhet mellan könen, är vi nu på väg att åter införa det patriarkaliska samhälle som vi en gång utrotat och ingen i regeringsställning vågar agera – rent bedrövligt!

http://nyheder.tv2.dk/udland/2019-01-13-egyptisk-universitet-bortviser-kvindelig-studerende-efter-kram

univ

Annonser

En reaktion till “Kvinnlig studerande avstängd från universitet i Egypten efter att ha kramat en man!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s