Konstverk med korsfäst Ronald McDonald har fått kristna att ilskna till i Israel!

Det är inte bara muslimer som reagerar när Allah häcklas, detsamma verkar gälla kristna som blir upprörda när Jesus ”kränks”.

I fredags skedde våldsamma sammandrabbningar mellan polis och hundratals arabiska kristna i den israeliska staden Haifa, efter protester mot ett konstverk som visar en korsfäst Ronald McDonald med titeln ”McJesus”.

Tre poliser fick uppsöka vård efter att ha fått skador i huvudet när demonstranterna kastade sten på poliserna, som hindrade demonstranterna att bryta sig in i Haifa Museum of Art för att förstöra konstverket. Protesterna startade efter att en brandbomb kastades mot museet i torsdags natt.

Konstverket, som har visats i Haifa i flera månader som en del av utställningen ”Sacred Goods”, har skapats av den finländska konstnären Jani Leinon.

Kulturminister Miri Regev skrev i torsdags ett brev till generaldirektören på Haifa-museet, där hon bad om att konstverket ska tas bort och att hon mottagit väldigt många klagomål från kristna personer som känner sig kränkta.

Efter protesterna meddelade museet att direktören gått med på att sätta upp varningsskyltar vid ingången om att utställningen innefattar möjligt anstötligt innehåll.

Konstnären själv har förklarat att hans konstverk kritiserar det faktum att Ronald McDonald har blivit en populärkultursymbol där man kan dra paralleller till religiös tillbedjan.

ron.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s