Alla godhetsknarkare som inbillar sig att Sverige gör en humanitär insats borde ta sig en rejäl funderare!

Sverige består fortfarande av en alltför stor grupp med människor som på fullaste allvar tror att Sverige gör en humanitär insats genom att locka hit migranter. En majoritet av både politiker och privatpersoner inbillar sig dessutom att räddningsbåtarna med aktivister som plockar upp migranter i Medelhavet och kör dem till Europa, istället för tillbaka till Libyen trots att det är närmare, verkligen gör skillnad. Men i realiteten stjälper dem mer än de hjälper!

Det finns en anledning till att flera länder i Europa (bl.a. Ungern, Italien och Österrike) lobbar för en mer strikt migrationspolitik inom EU samt att man numera vägrar ta emot migrantbåtar genom att stänga hamnarna och det är av humanitära skäl, då man har insett att det inte är humant att människor ska offra liv och lem i jakten på ett bättre liv som vi ändå inte kan erbjuda alla som vill. Istället borde vi se till att förbättra livsvillkoren i deras egna hemländer, framförallt genom att skapa fler arbetstillfällen så att de inte längre har behov av att migrera samt ge dem möjlighet att söka asyl från sitt eget hemland eller i närområdena.

Jag har tidigare delat artiklar som beskriver de vidriga förhållandena för de migranter som tillfångatas av slavhandlare i Libyen och förvaras i containrar, där de förutom att tvingas arbeta hårt utan lön, även blir misshandlade och sexuellt utnyttjade samt tvingas svälta. Men det är inte bara slavhandlare som man måste akta sig för, den libyska regeringen plockar också in migranter och tvingar de att arbeta som slavar. Tidningen Al Arabiya har pratat med migranter som fastnat i slavliknande förhållanden i Libyen.

Osama Murad är en av de migranter som drömde om ett värdigt liv i Europa. Han färdades från Palestina i juli 2018 till Libyen via Egypten, men så fort han nådde libyskt territorium blev han kidnappad och arresterad av en grupp beväpnade män som tog honom och tio andra migranter till den libyska säkerhetstjänsten i Tripoli, som misshandlade samt torterade både honom och andra fångar. Efteråt blev han placerad i ett slavcenter, där han tvingas arbeta hårt samt utsattes för tortyr.

”Vi behandlades som slavar. Vi var tio palestinier och cirka 30 afrikanska migranter i ett slavcenter, där vi torterades dagligen med järnredskap och elchocker. Vi misshandlades dagligen och utsattes för svält och kvävning. Vi placerades i pyttesmå isoleringsceller där vi varken kunde röra oss eller andas. De tvingade oss att arbeta långa dagar och vi hotades med döden om vi inte ville arbeta. En migrant sköts till döds när han vägrade arbeta. De flyttade oss från ett ställe till ett annat som om vi var djur, vi tvingades arbeta på bondgårdar samt på byggarbetsplatser under fruktansvärda förhållanden och utan lön.”

Murad och de andra palestinierna hölls fångna i fyra månader innan den palestinska ambassaden ingrep och släppte dem fria, men andra migranter hålls fortfarande fångna i slavcentren under inhumana förhållanden.

Trots uppenbara bevis på våld och utnyttjande av migranter i Libyen, så har inte libyska myndigheter gjort särskilt mycket för att stoppa detta, varför det hela får fortgå dag ut och dag in.

https://english.alarabiya.net/en/features/2019/01/12/Immigrant-recalls-beaten-and-enslaved-by-Libyan-intelligence.html?fbclid=IwAR3qEFljj4CjJIjDKAjZQJAV7E1HmkwGMBkZW9ojU3_IXru8t-AnmLmorac

libya.jpg

7 reaktioner till “Alla godhetsknarkare som inbillar sig att Sverige gör en humanitär insats borde ta sig en rejäl funderare!

 1. Läste artikeln i Al Arabiya. Funderade över var de hittat den undre bilden (inte den som du har på bloggen). Den visar en stor grupp män på ett golv. Det som slog mig var att alla såg ut att ha så rena kläder. Snövit t-shirt, ljusblå byxor och skjorta utan en fläck och en hade ett bandage på underarmen som såg ut att vara lagt för två minuter sedan. Är det män som rest hundratals mil genom ökenlandskap? Är det män i slavläger som lever under omänskliga förhållanden? I nytvättade och strukna kläder!?
  Vill inte påstå att artikeln är falsk, det kan jag omöjligt veta, men det där med bildval är viktigare än man kan tro.

  Gilla

  1. Glöm inte att vad vi iakttar är människosmuggling. Propagandan är en viktig komponent i det. Om du nu är ekonomisk migrant har du all anledning att utmåla allt där du kom ifrån i sämsta möjliga dager, alltså rått ljuga för att motivera din ”flykt” från det. Dessa personer som påstår att dom flytt från krigets fasor har ofta bott på fina hotell i väntan på ett tillfälle att ”fly” till EU, och naturligtvis kommer dom inte att tala om vad dom lämnade bakom sig utan målar upp en påhittat skräckbild. Tror du verkligen någon skulle erkänna att dom kom för bidragen. Sedan när dom fått uppehållstillstånd och bidrag ”hittar” dom mirakulöst just då sina familjer och vill ha återförening. De verkliga krigsoffren blir kvar i läger för dom har inga pengar att betala smugglarna med. Samma sak gäller med alla dessa ”Claas Relotius” artiklar om Asien. Det är bara lögn.

   Gilla

 2. Det är ingen lögn att migranter tillgångatas av slavhandlare och vehandlas sämre än djur, det har varit känt länge.

  Min poäng är att det bästa är att hjälpa människor på plats istället för att ta de ska lockas in i förfärvet som nu sker med alltför många.

  Gilla

  1. Jag håller helt med att det är bättre att hjälpa folk på plats, men sådant bekämpar ju både smugglarna och de falska immigranterna argsint, vilka tydligen av FN uppges vara 97% av alla migranter. Att det har hänt att migranter tillfångatas av slavhandlare är sant, men det är ju just den lilla minoriteten som ger näring till lögnerna att alla migranter skulle vara behandlade sämre än djur av slavhandlare. Det enda land som har löst problemet hittills vad jag vet är Australien. Inga drunkningar på åratal nu, och migranterna tas till uppsamlingsläger, vilka dom är fria att lämna närhelst dom vill, bara att om vill dom till Australien får dom vacker sitta där och vänta på att deras ansökan skall behandlas.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s