Vänsterpartiet borde rösta nej för demokratins skull!

Rubriken är inspirerad från Expressens ledarskribent Lotta Gröning som sätter fingret på något viktigt, nämligen att fyra partier är på väg att köra över demokratin fullständigt.

Den nya regeringskonstellationen har gjort klart att både Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna är avskydda trots att svenska folket röstat annorlunda, så i princip har man även stämplat en stor del av väljarna som icke önskvärda element.

För ovanlighetens skull är nu allt ljus på Vänsterpartiet, som helt plötsligt sitter med avgörandet i sin hand och den före detta partiledaren Lars Ohly har uttalat att man bör rösta ned regeringen, samtidigt som det pågår en namninsamling inom partiet för ett nej. Partiledaren själv Jonas Sjöstedt har dock hållit låg profil, vilket indikerar att han redan kan ha gett bort sitt ja till stormogulen Löfvén.

Vänsterpartiet har sedan lång tid tillbaka varit ovälkomna i regeringsposition och frågan är om de inte är lite trötta på att agera dörrmatta åt Socialdemokraterna? De växte rejält i senaste valet och kan säkert växa lite till om man nu röstar nej och öppnar för ett nyval. Så frågan som Sjöstedt måste överväga är om han vill decimera partiet på nytt, eller se till att istället skaffa en hjältegloria. Kanske är det på tiden att man plockar fram det där rebelliska som partiet i grund och botten står för genom att stå upp till kamp!

It ain’t over til it’s over och det här nog det absolut sista halmstrået att greppa efter.

over.jpg

Annonser

2 reaktioner till “Vänsterpartiet borde rösta nej för demokratins skull!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s