Rahaf är räddad – fick asyl i Kanada!

Tidigare i veckan skrev jag om den 18-åriga Rahaf från Saudiarabien, som när hon var på semester med sin familj i Qatar flydde från i sin familj. Efter flera år av förtryck, såväl som psykisk och fysisk misshandel samt ett kommande giftermål, gjorde att Rahaf bestämt sig för att fly från familjen.

Hon var på väg till Australien för att söka asyl när hon blev stoppad på Thailands flygplats samt fråntagen sitt pass och efter att ha skickat ett nödrop på hjälp via Twitter var cirkusen igång. Hennes far, en högt uppsatt guvernör och bror var till och med i Thailand för att försöka få med sig dottern hem, men med UNHCR inblandat och alla världens blickar riktade mot sig var det inte så lätt för Saudiarabiska diplomater att operera.

Nu kommer glädjande nyheter om att Rahaf har fått asyl i Kanada och hon är just nu på väg dit!

Modig kvinna det där – henne kan det bli något stort av! Jag hoppas samtidigt att hennes aktion väckt kamplusten och modet hos andra flickor i samma situation att agera för sin egen sak.

https://www.theguardian.com/world/2019/jan/11/canada-and-australia-in-talks-with-un-to-accept-saudi-asylum-seeker-rahaf-mohammed-al-qunun

bang

 

Annonser

En reaktion till “Rahaf är räddad – fick asyl i Kanada!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s