Tänk om allt är en bluff – det sista halmstrået är bättre än alternativet!

Det har sannerligen varit en het dag politiskt sett och det var många som fick sin fredag förstörd efter Annie Lööfs utspel tidigare idag om att Centern kommer att stödja Stefan Löfvén som statsminister, i kombination med Ulf Kristerssons motdrag med anti-SD-klausuler som skulle förhindra samarbete med SD på alla nivåer.

I helgen ska även Liberalerna ta ställning och nästa vecka förväntas vi få en ny statsminister och regering på plats, såvida Vänsterpartiet ger sitt fulla stöd vill säga.

Vänsterpartiet har å sin sida valt att hålla väldigt låg profil och avböjt att kommentera i nuläget, inte likt Jonas Sjöstedt. Även LO har varit tysta.

En Facebookvän delgav mig en intressant teori tidigare idag, nämligen att det finns en möjlighet att det finns en överenskommelse mellan Socialdemokraterna och Vänsterpartiet om att V ska rösta mot S i statsministeromröstningen för att på så sätt kunna få till ett nyval.

Alliansen spräcktes idag och är därför inte längre ett reellt hot, dessutom skulle S antagligen öka sina mandat vid ett nyval. Att bli av med Liberalerna, Miljöpartiet och eventuellt Centerpartiet vore tacksamt och vid ett nyval kan S även få tillbaka LO:s kärlek. Således kan hela överenskommelsen vara en bluff.

Vid sista statsministeromröstningen kommer slutligen även Ulf Kristersson att få bita i det sura äpplet för andra gången, eftersom Sverigedemokraterna inte gör om samma misstag två gånger – särskilt inte efter Moderaternas utspel idag om DÖ 2.0.

Lite foliehatt över det hela kan tyckas, men inte helt oävet – både LO och V är som bekant stora motståndare till den politik som C och L önskar bedriva.

Om vi blickar ut över Europa så går vi ett mycket spännande år till mötes. Frankrikes president Macron kan falla när som helst och när så sker kommer Europa att förändras i en rasande fart – flera länder står redan i startgroparna. Det första provet blir EU-valet i maj, som helt klart blir en kamp mellan vänstern och högern. Med C, L och MP borta från makten, blir det dessutom lättare för Sverige att anpassa sig till EU-nivåer när det gäller migration – ett måste på sikt.

Den som lever får se, men en sak är säker i det här läget – allt är inte hugget i sten och allt kanske inte är som det ser ut!

spara

Annonser

4 reaktioner till “Tänk om allt är en bluff – det sista halmstrået är bättre än alternativet!

  1. Ja, man vet inte vad man skall tro. Sverige har blivit ett infekterat land, en utveckling man inte trodde var möjlig när man var ung, men nu står man här.
    Svensken, d.v.s. gemene man, kommer inte att vakna förens det blivit ännu sämre, mycket sämre. Folk måste bli drabbade personligen, innan dom fattar.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s