Gör det bara, men tro för guds skull inte att ni kan luta er tillbaka efteråt!

Morgonnyheterna basunerar ut rubriker om att Löfvén och Lööf nått fram till ett genombrott under natten och är nära att komma överens, men så här har det låtit en längre tid så man kan egentligen undra om man verkligen är nära någon lösning eller om det bara är ett spel för gallerierna för att hålla ”spänningen” uppe och generera fler ”klick” till tidningarna.

Jag har faktiskt kommit till den punkt där jag slutat bry mig – Kristersson eller Löfvén är och förblir likvärdigt med pest eller kolera. Oavsett vem det blir så kommer vi att fortsätta i samma gamla hjulspår som innan.

Så Annie och Jan – gör era förbannade val någon gång så att den här farsen kan ta slut – gör det bara! Det är inte så att folket väntar på detta besked och ser det som en frälsning, utan det är bara ett delmål på vägen – sedan börjar det riktiga arbetet när våra makthavare förväntas leverera och gudarna ska veta att vi har problem att ta tag i!

Utmaningarna som landet står inför är så gigantiska att det ska nära till ett mirakel för att rädda oss från total kollaps. Samtidigt fortsätter migrationsfrågan att stå överst på agendan i Europa och det krävs krafttag för att stävja utvecklingen.

Enligt nya siffror från Gallup, så var det under åren 2015-2017 över 750 miljoner människor som drömde om att flytta till ett annat land – det vill säga 15% av världens befolkning och de som var mest flyttbenägna bor i Latinamerika, Nordafrika och söder om Sahara. De två sistnämnda siktar särskilt in sig på den europeiska kontinenten och när valet står fritt så tar man givetvis det land som ger mest bidrag samt förmåner, oavsett hur långt upp i norr det ligger.
(https://politiken.dk/udland/art6964590/Global-måling-750-millioner-mennesker-ønsker-at-emigrere)

Självklart kommer inte dessa siffror att minska de närmaste fyra åren – tvärtom, varför det är viktigt att ha en sund migrations- och integrationspolitik även i Sverige. Detta har dock varken rött eller blått lag kunnat prestera förslag på, varför det som sagt inte spelar någon större roll vem som tar över stafettpinnen och blir statsminister.

En sak är dock säker, tiden tickar på och måttet är för länge sedan rågat hos många. Det är verkligen på tiden att våra politiker börja göra sig förtjänta av den feta lön de mottager varje månad, så gör det nu bara så är det över sedan. Det här har redan dragit ut på tiden tillräckligt länge!

just.jpg

Annonser

En reaktion till “Gör det bara, men tro för guds skull inte att ni kan luta er tillbaka efteråt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s