Den avtrubbade generationen!

Häromdagen delade jag en nyhet om en 14-årig pojke i London som med sin moped var inbladad i en kollision med en bil. Tre män gick sedan ut ur bilen och knivhögg pojken flera gånger, varpå han senare avled. Nu har utredningen visat att pojken inte på något sätt var inblandad i kriminell verksamhet, utan en helt vanlig skötsam pojke som blev kallblodigt mördad utan orsak.

Förfärligt och vad är det för människor som beter sig på det här sättet – har människor inga spärrar längre!? Men vi vänder blad och fortsätter med våra liv, precis som vi gör med alla gräsliga gruppvåldtäkter, skottlossningar, knivhuggningar och grova rån som numera blivit en del av vår vardag – vi läser och tar in det, men reagerar inte nämnvärt. Faktum är att man blir förvånad de dagar det inte hänt saker av mer allvarlig karaktär.

Terrorattacker får oss att för en stund förfasas och skänka tankar till de drabbade, men när det för ett år sedan anordnades manifestationer och dylikt så har vi nu på något sätt accepterat att ondskan finns mitt ibland oss.

Hederskulturen är en annan springande punkt som hela tiden accelererar i vårt eget samhälle och när man för några år sedan läste om balkongfall, syra- och knivattacker, barnäktenskap, tvångsgiftermål och kvinnlig könsstympning så fick det en att gå i taket på ett helt annat sätt än nu.

Vi har blivit den avtrubbade generationen som i grund och botten anser att denna typ av beteende inte hör hemma i ett demokratiskt och civiliserat samhälle med sunda värderingar, men vi har samtidigt insett våra begränsningar.

Våra makthavare har för länge sedan vänt problemen ryggen och majoriteten av befolkningen intalar sig själva att så länge det inte drabbar en själv så kan problemen klassificeras som en isolerad händelse i periferin.

De få som verkligen tycker att måttet är rågat och tar bladet från munnen, hängs ut som högerextrema domedagsprofeter som inte kan tas på allvar och den lilla människan som i åratal levt i en skyddad värld långt bort från omvärldens hemskheter som nu knackar på dörren, knyter näven i fickan och stretar på med sitt liv i det trygga bostadsområdet, omgiven av ja-sägare.

De flesta tror nog att den nya regeringen kommer att fixa det här, för så har det alltid fungerat. Men de kunde inte ha mer fel och tyvärr tror jag att den ”brutala verkligheten” som vi nu ser är här för att stanna.

acc.jpg

Annonser

En reaktion till “Den avtrubbade generationen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s