Ny statistik visar en ökning av hatbrott mot muslimer i London och enligt polisen är situationen på gatorna ännu värre!

Dussintals ”islamofobiska” attacker registreras i London varje vecka och man konstaterar att det skett en ökning av hatbrott i staden. Polisen ökar nu insatserna för att stoppa anti-muslim attackerna och varnar för att väldigt många incidenter fortfarande inte anmäls.

Totalt 1.003 islamofobiska incidenter rapporterades i London mellan januari och september förra året – ungefär 26 i veckan – att jämföra med 1.662 incidenter under 2017, respektive 1.224 under 2016. År 2011 rapporterades färre än 320 incidenter.

Enligt Tony Forsyth vid Metropolitanpolisen, så fortsätter rapporterna om islamofobiska hatbrott att öka i London. Det ökade antalet terrorattacker både i Storbritannien och Europa bidrager tyvärr också till att spä på hatet.

Islamofobi innefattar nästan vart 10:e rasist- och religiöst hatbrott och mer än 12.350 hatbrott rapporterades i London förra året från januari till september.

Jag känner inte till de exakta siffrorna för hatbrott i Sverige, men det har ökat även här både mot judar och muslimer. Dock tror jag det håller sig mest på sociala medier än så länge och inte likt Storbritannien där man har mer fysiska attacker.

Oavsett är det en tråkig utveckling, men samtidigt är det en naturlig reaktion att människors rädsla samt otrygghet ökar när även terroratrackerna blir alltfler, varför islamofobin och främlingsfientligheten kommer som ett brev på posten.

 

bild.png

Annonser

2 reaktioner till “Ny statistik visar en ökning av hatbrott mot muslimer i London och enligt polisen är situationen på gatorna ännu värre!

  1. Jo, siffrorna för hatbrott i Sverige skulle vara intressanta att se under förutsättning att de även inkluderar hatbrott riktade mot ”svennar”.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s