Dubbelmördarna i Marocko blev radikaliserade på mindre än en vecka – vad kan vi dra för slutsatser av detta i Sverige, extremisternas fristad på jorden?

Enligt den norska terrorforskaren Thomas Hegghammer från Forsvarets Forskningsinstitutt, så var morden på den danska respektive norska kvinnan i Marocko improviserade och opportunistiska, det vill säga det var inte beställt av IS.

Intressant i det hela är dock att Marockos ambassadör i Norge, Lamia Radi, berättar att de fyra huvudmisstänkta bakom dubbelmordet blev radikaliserade så snabbt att det inte fångades upp av den marockanska säkerhetstjänsten.
-”De här personerna blev radikaliserade på mindre än en vecka. Hjärntvättade och använda som bomber. De skulle göra det här och de gjorde det. Vårt jobb nu är inte bara att anhålla dem som blivit hjärntvättade, utan också att hitta hjärnan bakom som inte nödvändigtvis behöver befinna sig i Marocko. Man söker även på internationellt område.”

Enligt Radi har den marockanska underrättelsetjänsten avvärjt 13 militanta angrepp sedan 2018, men det förebyggande arbetet är svårt eftersom radikaliseringen sker så snabbt.
-”Det här terrorangreppet var helt annorlunda eftersom de radikaliserade några personer som inte var radikaliserade från början på bara några dagar.”

Allt som allt är 15 personer gripna i nuläget och en av dem är en schweizisk man som är bosatt i Marocko.

När man betänker att människor kan radikaliseras på mindre än en vecka, så blir det riktigt obehagligt när man vet att vi har otaliga moskéer i Sverige som fungerar som rekryteringsplats av nya jihadister – något som både Säpo och våra makthavare känt till i flera år. Ändå görs ingenting och moskéerna får fortsätta sprida hat samt uppvigla människor.

Lägg därtill att vi under flera år haft öppna gränser utan några gränskontroller och det i princip kan krylla av vilande terrorceller i Sverige samt så klart det faktum att vi tar emot återvändande jihadister med öppna famnen trots att de mördat, lemlästat och våldtagit oskyldiga människor.

Det är rent bedrövligt att vi har så lama politiker i Sverige som fullkomligen struntar i sitt folks säkerhet och istället vurmar för radikala extremister!

Det här är inget nytt fenomen i Sverige utan fanns uppe på regeringens agenda redan på 1990-talet, men den borgerliga regeringen ignorerade varningssignalerna redan då och Socialdemokraterna har sedan fortsatt på samma spår. Men av någon anledning sover dessa överbetalda och inkompetenta riksdagspolitiker ändå gott på nätterna!

http://nyheder.tv2.dk/samfund/2019-01-08-ambassador-marokko-mistaenkte-blev-radikaliseret-pa-en-uge

marocko

Annonser

3 reaktioner till “Dubbelmördarna i Marocko blev radikaliserade på mindre än en vecka – vad kan vi dra för slutsatser av detta i Sverige, extremisternas fristad på jorden?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s