Jihadistlitteratur erbjuds i fängelsebibliotek i holländskt högsäkerhetsfängelse trots att man huserar flera dömda terrorister!

I fredags framkom det att ett fängelsebibliotek i ett högriskfängelse i holländska staden Vught har radikala böcker till utlåning till internerna – även för radikala muslimer. Sedan dess har flera politiker från Christian Democratic party (CDA) och anti-Islam-partiet PVV krävt att regeringen förklarar varför dylika böcker finns i ett fängelsebibliotek som används av terrordömda personer.

Madeleine van Toorenburg (CDA):
-”Det är obegripligt att sådana här böcker lånas ut till farliga fångar. Det är svårt nog att hjälpa interner att släppa sina radikala idéer och det hjälper föga om de kan läsa böcker om intolerans och väpnad jihadism i deras egna celler.”

Regeringsparlamentarikern Foort van Oosten håller dock inte med.
-”Att sätta in åtgäder mot ”fel” böcker är inget som man gör i ett fritt samhälle. Vi kan inte gå igenom varenda bok och leta efter offensiva texter och ta bort dessa.”

Bland de böcker som pekas ut, finns bland annat litteratur från Bilal Philips, som har bannlysts från Storbritannien och vars böcker togs bort från brittiska fängelser år 2016.

Den holländska fängelsemyndigheten har bekräftat att det finns kontroversiella böcker i biblioteken, men att experter utvärderar alla önskemål om lån för att se om de ska godkännas eller inte.

PVV:s ledare Geert Wilders uttryckte sin ilska över avslöjandet och tycker hela tilltaget är extremt oroväckande.
-”Det finns böcker i biblioteket som förhärligar väpnad jihadism, självmordsattacker samt förnedring av judar och kristna. Det faktum att böckerna är tillgängliga är slående, för på terroristavdelningen är avradikalisering av interner en av de viktigaste punkterna.”

I Vught-fängelset sitter flera dömda terrorister, inklusive Mohammed B som mördade Theo van Gogh.

Geert Wilders har anklagat landets premiärminister Rutte för att medvetet förse fängelsebiblioteket med påverkande islamistisk litteratur eftersom man vill att terroristerna ska känna sig komfortabla. Det senaste dygnet har Wilders även anklagat premiärminister Rutte för att vara passiv när det gäller att föra tillbaka holländska medborgare som kidnappats av terrorister samt krävt hans avgång.

Intressant må jag säga. Jag undrar hur det ser ut i svenska fängelsebibliotek – är det någon som överhuvudtaget har tänkt på det här i naiva Sverige, där vi tar emot återvändande jihadister med öppna armar samt där vi har makthavare som inte vill förstå effekterna av radikal islams utbredning i samhället?

När vi har otaliga personer som inte har avradikaliserats i fängelserna men ändå släpps ut i samhället, så skulle jag inte bli förvånad om man tillhandahåller denna typ av litteratur. Vi vill ju inte riskera att någon ska känna sig kränkt!

http://freewestmedia.com/2019/01/07/dutch-high-security-prison-stocks-radical-jihadist-books/

psi.jpg

Annonser

En reaktion till “Jihadistlitteratur erbjuds i fängelsebibliotek i holländskt högsäkerhetsfängelse trots att man huserar flera dömda terrorister!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s