Cirkus Rosenbad – allt ljus är inte på Liberalerna!

Idag började allvaret för många svenskar när det var dags att återvända till arbetet efter helgerna – men inte för våra riksdagsledamöter som har ledigt en vecka till. De stackars överbetalda och hårt arbetande politikerna behöver vila ut och försöka återfinna samarbetsförmågan för att kunna bilda en regering, fyra månader efter att folket gick till valurnorna.

Av någon konstig anledning har allt fokus kring regeringsbildningen plötsligt hamnat på Liberalerna och varenda tidning målar upp rubriker om att L närmar sig S samt att en majoritet inom L vill se ett samarbete med S. På söndag ska partiet tydligen ha ett sista möte och besluta om vem de ska samarbeta med, men det mesta pekar på att man vill slicka Löfvéns rumpa.

Jag förstår dock inte hypen med Liberalerna eftersom de egentligen är helt ointressanta. Det spelar ingen roll huruvida tamburmajor Björklund väljer att samarbeta med Löfvén eller Kristersson, eftersom det är Centerpartiet med Annie Lööf i spetsen som sitter med avgörandet i sin hand oavsett vilket håll Liberalerna väljer att vända kappan.

I slutändan tror jag inte att Socialdemokraterna kommer att truga C och L ytterligare, utan de ser nog hellre ett nyval eftersom S är ett av få partier som skulle vinna på detta. Även SD skulle så klart ha fördel, men de skulle främst plocka väljare från besvikna M- och KD-väljare, varför valresultatet i slutändan inte kommer att bli någon större överraskning förutom några justeringar i mandatfördelningen i jämförelse med nuvarande valresultat.

Det är därför svårt att se varför ett nyval skulle vara motiverat, men det finns dock två positiva saker och det är att både Liberalerna och Miljöpartiet förhoppningsvis åker ut samt Centerpartiet decimeras.

Tyvärr ska vi först genomlida ytterligare två statsministeromröstningar innan detta utdragna och ytterst tråkiga drama är över. Att Stefan Löfvén återigen är en aktuell statsministerkandidat finner jag mycket märkligt eftersom han redan röstats ned två gånger i kammaren. Hur många chanser anser egentligen talmannen att karln behöver? Det är rätt uppenbart att han inte har stöd, men ändå ska han tydligen få ännu en möjlighet att förpesta landet i fyra år till.

Jag vill se en statsministeromröstning om Ebba Busch Thor och blir det nej där så går frågan över till Ulf Kristersson samt därefter ett nyval om man inte kommer i mål. Det vore det enda rätta och demokratiska tillvägagångssättet nu när Löfvén haft sina chanser.

Men tyvärr tänker inte herr Norlén i dessa banor utan självklart måste Socialdemokraterna få försöka ännu en gång, de har trots allt hållit landet i ett järngrepp i över tre decennier och vi medborgare har helt enkelt inte gjort oss förtjänta av att få slippa deras bojor.

Nästa vecka skrivs nästa kapitel i historien om Sveriges totalkollaps och oavsett vad Liberalerna företager sig så är det inte de som håller i taktpinnen!

not

2 reaktioner till “Cirkus Rosenbad – allt ljus är inte på Liberalerna!

  1. Ja, vad ska man säga om detta sällsamma skådespel?
    Man vet redan från början att det inte går att bilda en stabil regering, ändå försöker man inbilla folk att det visst är möjligt!
    Partiledarna uppbär sina skyhöga löner, utan att, som det verkar, göra någonting, alltmedan landet står i brand! Vilken synism mot svenska folket!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s