Tysk stad patrulleras av högerextremister efter migrantattacken förra lördagen!

Häromdagen skrev jag om hur fyra tonåriga migranter från Afghanistan och Iran förra lördagen attackerade oskyldiga människor i den tyska staden Amberg, vilket resulterade i att tolv personer skadades.

Som ett resultat av detta patrulleras nu staden av grupper med högerextremister. Det handlar om så kallade ”områdesskyddsgrupper” som skickats ut av det nynazistiska partiet ”National Democratic Party” (NPD), som har setts patrullera gatorna iklädda gula västar.

Stadens borgmästare Michael Cerny förstår att folk känner sig otrygga, men tycker inte om den här utvecklingen.
-”Jag kan verkligen förstå att människor i Amberg inte känner sig säkra just nu, men det här hatet och hot om våld som nu kommer från hela landet har gått för långt.”

Tjänstemän har deklarerat att det inte är möjligt att deportera de misstänkta förövarna, men myndigheterna vill ända på det.

Bayerns konservativa guvernör har fördömt attackerna, men även kritiserat att högerextrema grupper försöker utnyttja situationen.

Enligt ett uttalande från polisen under gårdagen så håller man på att undersöka de lokala högerextrema grupperna, men än så länge har man inte presenterat några konkreta bevis.

Ledaren för NPD är en ultranationalist som lagstiftare länge försökt komma åt utan att lyckas, men förra året röstade representanter från alla 16 stater i Tyskland för att dra in det statliga stödet för partiet. Den tyska förbundskanslern Angela Merkel gav senare sitt stöd till förslaget, även om landets konstitutionella domstol ännu inte beslutat i frågan.

Polariseringen är verkligen stark i Tyskland just nu! Efter flera mord, våldtäkter och våldsamma attacker utförda av migranter det senaste året så har det tyska folket börjat få nog, vilket högerextrema grupper inte är sena att utnyttja.

Sverige brukar allt som oftast vandra i Tysklands fotspår och vi ser redan tecknen på en stark polarisering i landet, så det är inte särskilt svårt att förstå vart vi är på väg. En regering ledd av Löfvén och Lööf, vilket innebär fyra år till med öppna hjärtan-politik, kan bli den sista knuffen som behövs för att vi ska stå på gränsen till ett inbördeskrig. Hoppas innerligt att jag har fel!

https://www.independent.co.uk/news/world/europe/germany-far-right-neo-nazi-amberg-asylum-seeker-attack-vigilante-groups-npd-a8710996.html?fbclid=IwAR39HhNkn_zjOw_R3OUR30PlP7bWWB6dLmwK_hUM4x0dcY9YD49MYlTcV-U

Amberg.jpg

Annonser

2 reaktioner till “Tysk stad patrulleras av högerextremister efter migrantattacken förra lördagen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s