Brittisk modebloggerska och Youtuber har fått mottaga otaliga förolämpningar och hot efter sitt beslut att sluta bära hijab!

Den brittiska muslimska modebloggerskan och Youtube-stjärnan Dina Torkia har fått mottaga avsky hat och hot sedan hon nyligen deklarerade att hon skulle sluta bära hijab på heltid. Dina Torkia har över en miljon följare på Instagram och hon menar att hon gjort ett personligt val att bara bära hijab när hon själv vill.

Torkia har nu gjort en video som hon döpt till ”The Bad, The Worse And The Ugly”, där hon läser upp alla hatiska budskap som hon mottagit från främlingar på Facebook. Trots att videon är 47 minuter lång så är det så många meddelanden att hon inte hinner med mer än en bråkdel.

Bland de kränkande och oönskade inläggen kan man bland annat utläsa att hon inte längre anses som en muslim, att hon framställt islam i dålig dager, att hon kommer att bli en porrstjärna samt att hon är mentalt sjuk. Några kallade henne för ”deltidsmuslim”, medan andra menar att hon inte kan välja att bära hijab när hon känner för det. En del attackerade hennes utseende och menade att hon var ful och äcklig utan sjal. De värsta meddelandena innehöll förhoppningar om att hon ska dö samt otaliga förolämpningar.

Bloggerskan hade tidigare postat videor online om moderiktiga sätt att bära huvudbonad och hon har även publicerat en bok, ”Modestly, som är en referens till hennes videor om mode.

I slutet av förra året kallade hon hijab-samhället för en ”giftig kultur” och menade att hon bara tänkte använda hijab när hon själv valde det.

På Twitter kommenterade hon händelsen.
-”Jag har precis börjat visa mitt hår under de senaste månaderna, när jag känt mig komfortabel att göra det. Vissa dagar känner jag mig mer komfortabel med att täcka mitt hår och andra dagar känner jag mig trygg med att visa det. Så är det bara. Jag tror fortfarande på huvudbonader som en del av min ärbarhet och en del av mitt liv, det kommer alltid att vara en del av mig. Det är en del av mitt arv, religion och kultur, vilket ingen kan ta från mig. Jag har bara bestämt mig för att det bästa för mig personligen är att inte bära den dagligen som jag gjort de senaste 20 åren. Det är allt.”

Starkt av henne att våga ta första steget mot ett friare liv! Tragiskt att så många indoktrinerade människor inte kan respektera hennes val utan ska gå till personangrepp. När ska de förstå att man kan tro på sin gud utan att täcka sitt hår – det är väl inte i håret som kärleken och vördnaden till Allah sitter, utan i hjärtat?! Allt handlar bara om att egoistiska män vill ha fullständig kontroll över det täcka könet, vilket är helt oacceptabelt i en demokrati där det råder jämställdhet mellan könen.

Det är verkligen på tiden att demokratiska samhällen världen över tar fighten för kvinnors frihet och rättigheter en gång för alla! Att tiga still och titta åt andra hållet av rädsla för att trampa andra på tårna fungerar inte längre!

Annonser

3 reaktioner till “Brittisk modebloggerska och Youtuber har fått mottaga otaliga förolämpningar och hot efter sitt beslut att sluta bära hijab!

  1. Om jag förstått saken rätt så ska slöjan skilja män och kvinnor åt så att de inte får orena tankar, eftersom de är likt Bonobos och tydligen inte kan hejda sig om de får syn på en kvinnas hår. Men inget tyg ska tydligen skilja deras renläriga profet och den nioåriga Aisha. Denna kulturella symbol ska alltså denna modebloggare känna sig bekväm med ibland,,, Intressant modebloggare och intressant kultur. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s