Mordutredningen av de två nordiska kvinnorna fortsätter och marockanska myndigheter har arresterat 14 personer – varav flera journalister – för att ha hyllat morden!

Marockanska myndigheter är i full gång med att utreda händelsen med de två nordiska kvinnorna, danska Louisa och norska Maren, som blev våldtagna, fick halsen avskuren och halshöggs i ett tält i bergen i december förra året.
 
Totalt är 22 personer anhållna och anklagade för terrorism, bland dessa är fyra män som en vecka innan händelsen offentliggjorde en video där de svär trohet till IS.
 
Den 25-årige gatuförsäljaren Abdessamad Ejjoud anses vara hjärnan bakom dubbelmordet och enligt de marockanska myndigheterna ska han ha begått brottet tillsammans med två andra – den 27-årige Younes Ouaziyad och den 33-årige Rachid Afatti. Marockansk polis har tidigare informerat om att Abdessamad Ejjoud står i spetsen för en terrorcell som stödjer IS, men enligt polisen har inte IS ledning varit involverad i planerandet av morden på de två turisterna.
 
I torsdags ställdes sju av de 22 anhållna männen inför rätta i huvudstaden Rabat, men utkomsten är inte känd.
 
Enligt nya uppgifter har Marockanska myndigheter anhållit 14 personer för att ha lovprisat eller hyllat morden på kvinnorna. Rättsprocessen mot fyra av de 14 är i full gång och en person har redan dömts till ett års fängelse eller böter på 5.000 marockanska dirham (knappt 3.500 DKK).
 
Bland de anhållna finns en redaktör för lokal nyhetsmedia, han ska ha sänt den mycket omtalade dråpvideon via den krypterade chattjänsten WhatsApp, där han hyllade gärningen. I chatgruppen fanns även andra journalister.
 
pardon.jpg

2 reaktioner till “Mordutredningen av de två nordiska kvinnorna fortsätter och marockanska myndigheter har arresterat 14 personer – varav flera journalister – för att ha hyllat morden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s