Att kritisera det ”norska tillståndet” med restriktiv migrationspolitik i kombination med för lågt barnafödande, samtidigt som man hyllar det ”svenska tillståndet” och blundar för konsekvenserna är inte lite naivt!

I dagens Aftonslaskan skriver ledarskribenten Pernilla Ericson en mycket naiv text, där hon ondgör sig över det faktum att Norges statsminister Erna Solberg uppmanar befolkningen att skaffa fler barn. Enligt Ericson behövs inte det, eftersom det räcker med att precis som Sverige slå upp dörrarna på vid gavel för all världens migranter, så är saken biff. Norrmännen skall således inte gnälla utan får skylla sig själva!

När Sverige grävt sin egen grav genom att strunta i gränskontrollerna och låta alla som säger att de kommer från Syrien – oavsett om de kan styrka detta eller inte – per automatik få PUT, har Norge istället varit mycket restriktiv med hur många migranter man tagit emot och istället ökat biståndet i närområdena, som till exempel i Syrien. Nu när Syrien åter blivit beboeligt, skriker man efter att få hem sina invånare så att de kan börja bygga upp landet igen – något som inte hörsammas av en kotte eftersom de har det alltför bra i bidragslandet Sverige. Hade vi istället gjort som Norge och satsat på att hjälpa människor på plats och i närområdena, så hade tusentals invånare nu kunnat återvända till sitt hemland.

Att påstå att invandring är arbetskraft är en sanning med modifikation – ren arbetskraftsinvandring är självklart bra för landet, men när det handlar om att ta emot hundratusentals människor som saknar både utbildning och kompetens samt framförallt viljan att arbeta, integreras och bidraga till samhället, så finns det inget förtjänstfullt överhuvudtaget.

Den här texten är så naivt skriven att man tar sig för pannan och undrar om hela redaktionen på Aftonbladet genomsyras av samma tankegångar om att Sverige faktiskt är en humanitär stornation som öppnat fler dörrar än i princip något annat land, eller får hon betalt för att skriva klichéer som hon inte ens tror på själv?

Den här inställningen kan nog anses symptomatisk för en stor del av vår befolkning – inklusive alltför många politiker, som inbillar sig att Sverige faktiskt gör skillnad och att alla andra länder som ser Sverige som ett skräckexempel, far med osanning och försöker smutskasta vår idyll som i deras ögon är ett ”idealland”.

Norge har resonerat klokt och Solberg har tänkt på sin egen befolkning i första hand, precis som det anstår en stark ledare med rätt egenskaper. Deras flyktingmottagande är ljusår från Sveriges – de har varit restriktiva med vem de tar in i landet och istället för bidrag, bostad och räkmacka till allt – möts de istället av uppsamlingsläger, rejäla säkerhetskontroller och en relativt kort beslutsprocess, dessutom räds de inte att utvisa människor som fått avslag till exempelvis Afghanistan.

Visst har Norge också problem med hög kriminalitet och särskilt utsatta områden, men det är en västanvind i jämförelse med Sverige som hur man än vänder och vrider på det förblir skolexemplet som alla vill undvika till varje pris. Att se till att enbart riktiga flyktingar med skyddsskäl släpps in i landet, istället för att släppa in allt och alla – varav majoriteten är ekonomiska migranter utan några legala skyddsskäl – borde hyllas. Dessutom kan Sverige troligen skryta med att vi har flest antal extremister per capita!

Barnafödande i ett land går att korrigera med tiden och om inte annat går det att kombinera med riktig arbetskraftsinvandring, men Sverige som vi minns det är tyvärr för alltid förlorat och går inte att återskapa. Det blir därför bara pinsamt att läsa hur man sätter Sveriges misslyckade migrations- och integrationspolitik på piedestal istället för att hålla truten och inse att vi numera är bottenskrapet som resten av världen skrattar åt!

Utdrag ur texten:
”Oljenationen Norges ekonomi är urstark, arbetslösheten är låg, prognosen är att det finns gott om jobb framåt. Välfärden kommer att skrika efter folk. Men siffrorna visar tydligt: det kommer att finnas för få människor för att fylla behovet. Norge är ett av världens rikaste länder. Det är också ett av de länder som tar emot minst antal flyktingar i hela Europa. 2014 tog Norge emot knappt 11 500 asylsökande, i jämförelse tog Sverige emot drygt 81 000. När kriget brann som värst i Syrien förband man sig att under en treårsperiod ta emot 8 000 flyktingar från Syrien, och istället för att erbjuda människor en trygg hamn öka biståndet till Syriens närområden.

Nu kommer stormrika Norge ha brist på arbetsföra människor. Invandring är arbetskraft. Det är bara ännu ett argument för en generös flyktingpolitik och för att storsatsa på integration. Invandringen är en enormt viktig byggsten i välfärden. Som exempel: nära en fjärdedel av alla som arbetar i Stockholms läns landsting har utländsk bakgrund. Det är vårdbiträden, läkare, sjuksköterskor och tandläkare. Det är handen som stöttar inom äldrevården. Människor som kommit hit kommer att behövas. Och det går framåt. Tidigare kunde det ta närmare 8–9 år innan hälften av de nyanlända hade etablerat sig på arbetsmarknaden, men nu är den tiden nere på drygt fem år.

Norge hånade under den senaste valrörelsen “det svenska tillståndet”, resultatet av flyktingströmmen. Resan har inte varit enkel. Men vi har tagit emot fler och befolkningen ökar. Vi har öppnat fler dörrar. Framtidens facit är att arbetsföra människor kommer att bli en bristvara, för somliga länder mer än andra. Det blir “det norska tillståndet”.”

http://www.unvis.it/www.aftonbladet.se/ledare/a/Mg0gRK/det-skrattretande-norska-tillstandet

aheads

Annonser

3 reaktioner till “Att kritisera det ”norska tillståndet” med restriktiv migrationspolitik i kombination med för lågt barnafödande, samtidigt som man hyllar det ”svenska tillståndet” och blundar för konsekvenserna är inte lite naivt!

  1. Arbetskraftsinvandring är INTE heller ”självklart bra för landet”, eftersom det pressar ned lönerna för oss vanliga medborgare, men även kan leda till outsourcing ut ur landet, som det gjorde med den indier som damp ned på en arbetsplats jag arbetade på. Han skickade ned digitala jobb till Indien.

    Dessutom är inte ständig tillväxt av människor ekologiskt hållbart. November 2017, signerade 15’000 vetenskapsmän en “varning till mänskligheten” vilken identifierade befolkningsmängd som den “primära drivkraften” för miljöförstöring. https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2018/06/14/oversattning-population-factfulness-dar-hans-rosling-har-fel/

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s