2018 går till historien som året då populismen på allvar ökade i Europa, men hur kommer det att påverka Sverige?

2018 anses vara året då högerpopulismen på allvar vaknade till liv i Europa, då allt fler invånare insett att den nuvarande migrationspolitiken och dess konsekvenser är ohållbar och det är dags för en helomvändning.

Österrikes nya kansler Sebastian Kurz har på många sätt visat vägen under året och efter det har flera länders valresultat alla pekat åt samma håll – Italiens Roberto Salvini, Ungerns Viktor Orbán och Frankrikes Marine Le Pen har alla lämnat eko under året samt givetvis de Gula Västarna, Tommy Robinson och partier som Alternative für Deutschland (AfD).

I år ska Danmark gå till val och de olika partierna kämpar om att vinna Sverigedemokraternas danska motsvarighet Dansk Folkepartis gunst. Men det finns även ett nytt danskt nationalkonservativt parti på frammarsch – Nya Borgerliga, som får Dansk Folkeparti att framstå som ”light” i jämförelse och de förväntas gå starkt framåt i valrörelsen.

Frågan är nu vad vi kan vänta oss av år 2019 samt vad det innebär för det lilla naiva kungadömet i norr som fortfarande står utan regering?

Det mest naturliga hade självklart varit att även Sverige följer i Europas spår och en gång för alla stänger dörren till socialismen. En stark högerregering i form av Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna hade givetvis varit det absolut bästa för Sverige, men jag betvivlar att M+KD vågar stå upp för detta alternativ. Den mediastorm samt hatstorm från vänstern som skulle följa i kölvattnet av ett sådant beslut har partierna inte tillräckligt med kurage för att kunna hantera, särskilt inte M som fortfarande har Reinfeldts skugga vilande över sig med allt vad det innebär – till exempel en stark aversion mot Sverigedemokraterna och en het önskan att få svenska folket att fortsätta öppna sina hjärtan samt plånböcker.

Därför måste vi nog ställa in oss på ytterligare fyra år med en rödgrön sörja – alternativt en rödblå transparent smet, som har allt annat än invånarnas bästa för sina ögon. Men är Sverige redo att betala priset för att man fortsätter med sin höga svansföring? Vad kommer det få för konsekvenser för landet när resten av Europa går åt ett håll och lilleputtlandet i norr kör på som man alltid gjort i villfarelsen att man är en ”humanitär stormakt som gör skillnad”?

Man får hoppas att våra överbetalda makthavare satt sina egna intressen åt sidan och gjort en rejäl konsekvensanalys av läget, men med tanke på hur man hanterade FN:s migrationsavtal (GCM) där man skrev under ett avtal som kan komma att få förödande konsekvenser för landet trots att man inte gjort en konsekvensanalys, så har jag inte särskilt stora förhoppningar om att de förstår vad de sysslar med nu heller!

Häromdagen skrev den danska tidningen Berlingske en artikel om Sveriges uteblivna regering, där man krasst konstaterade att det inte märktes att landet inte har en regering på plats och att vi därför kunde strunta i ett eventuellt nyval samt istället låta den gamla regeringen fortsätta i fyra år till. Så lär det väl troligen bli också om inte Ulf Kristersson tuffar till sig under de närmaste veckorna, vilket jag har svårt att tro. På pappret ser ju allt bra ut, med fortsatt stabil ekonomisk tillväxt och Socialdemokraternas friserade siffror samt ”låtsasjobb”, vilket gör att vi faktiskt framstår som ett väl fungerande land.

Strunt i att landet brinner, polis och civila beskjuts med raketer, den grova kriminaliteten hela tiden når nya höjder och radikal islam fått ett rejält fotfäste i landet med otaliga extremister som bara väntar på att få blomma ut – det är petitesser i sammanhanget och både media samt våra politiker är experter på att sopa in sådant under mattan för att istället vilseleda befolkningen att tro att man har allt under kontroll. Det går så klart ännu lättare när man har censurverktyg till hands och Morgan Johansson (S) står redan redo i kulisserna med sina censurlagar.

2019 ser således ut att bli ännu ett ”hycklarnas år” och om inget mirakel sker i början av året så kan vi se fram mot att bli akterseglade av resten av Europa!

akterseglad

En reaktion till “2018 går till historien som året då populismen på allvar ökade i Europa, men hur kommer det att påverka Sverige?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s