Belöningssystem för hemmabruk genererade tankar om hur fruktlöst ett nyval kan bli!

Årets nyhet på hemmaplan är ett belöningssystem för att stävja svordomar och våld, där barnen tjänar poäng för varje dag de lyckas med att inte svära och slåss.

Något liknande kunde kanske implementeras bland våra partiledare i riksdagen? Samtliga åtta partiledare får presentera sin utförliga masterplan för att rädda Sverige, inklusive en budget som påvisar hur det ska kunna genomföras och sedan får folket rösta. Den som får flest poäng vinner statsministertiteln och får sedan sätta ihop sitt eget drömlag.

Risken är dock stor att ingen klar vinnare kan utses eftersom samhällsförfallet redan är ett faktum och ingen lyckas sälja in sitt förslag tillräckligt bra till det redan prövade folket.

Dessutom finns alltid risken att någon kommer att känna sig kränkt eftersom vissa fått mer poäng än andra, vilket strider mot det solidariska budskapet och icke att förglömma risken för fusk. S fixade genom suspekta metoder stödröster från förortsbefolkningen i förra valet, så risken är överhängande att det sker igen.

Lika bra att inse att oavsett vilket röstningssystem vi använder oss av så blir resultatet detsamma. Det är således inte valsystemet det är fel på, utan våra politiker, som inte är intresserade av att på ett demokratiskt sätt styra landet i samarbete med andra partier som man kanske inte är överens med i alla frågor, men som folket har röstat fram som deras poltiska företrädare i sann demokratisk anda.

Därför kan man lika gärna skippa ett nyval och låta Löfven och Kristersson dra lott om statsministerposten – jag har nämligen svårt att se att man skulle agera annorlunda den här gången och helt sonika respektera folkets vilja!

20190101_205903

 

Annonser

2 reaktioner till “Belöningssystem för hemmabruk genererade tankar om hur fruktlöst ett nyval kan bli!

  1. Lövens tjafs om allas lika värde, hur väl stämmer det med att utesluta över en miljon, nästan 1/5:te del av väljarkåren!?
    Byt ut alla partiledarna (utom Åkesson), mot sådana som inte är färgade av hatet mot SD, mot p-l som ser till landets bästa. Vars mål inte är att utesluta SD från varje tillfälle till inflytande! Vi folket, förtjänar det!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s